Pips Chips & Videoclips
Dom omladine Beograda
07. april 2010.

08. april 2010.

 
 
 
  Proslavljeni hrvatski bend, prisutan na sceni još od 1992. godine sa singlom "Dinamo ja volim" prvi put je nastupio u Beogradu, a drugi put u Srbiji (EXIT 2003. godine).

Svojim neospornim kvalitetom i solidnom diskografijom (šest albuma, kasete, video snimci, rad za pozorište i film) Pips Chips & Videoclips predstavljaju instituciju u susednoj nam Hrvatskoj.
Prilično prazna sala Americana Doma Omladine Beograda pokazala je da njihov dugogodišnji rad nije ostavio većeg traga na našoj sceni i u medijima. Izdavačka kuća Multimedia Records distribuira izdanja benda i njihove diskografske kuće Menart tako da su se na koncertu mogla kupiti tri albuma, maksi singl, majice i knjiga o bendu.



Iako je sve mirisalo drukčije PC&VC su već samim početkom koncerta "pridobili" publiku. Accapela izvođenje pesme "Motori" (Divlje Jagode) izazvalo je široke osmehe i opšte odobravanje prisutnih.
PC&VC predvođeni pevačem Ripperom, obučeni u trenerke sa grbom benda i traperice (farmerke) odmah su uleteli u žestoku svirku pri čemu su se svi članovi pokazali u izuzetno raspoloženom, rasviranom i energičnom izdanju.
Ređale su se pesme "Popravak", "Motorcycle Boy" (singl), "Teroristi“ i "Malena". Ako su neke pesme bile ljuti rock’n’roll, Ripper i kompanija su se dokazali i u aražmansko kompleksnijim pesmama kao što je bila "Idealna pjesma za astronaute", ali pokazali su i svoju osećajniju stranu (pesma "Plači", u originalu izvedena sa Darkom Rundekom). Izvedene su i poznatije pesme kao što su "Sex u školi", "Supermama", "Poštar lakog sna" i furiozna "Nogomet".
Ripper je u završnom delu koncerta skinuo velike tamne naočare koje je inače nosio sve vreme, a svirka je kako je koncert odmicao bila sve energičnija, "ljuća" i "zaraznija".



Posle sat i po izuzetno emotivnog nastupa koji je imao pred malobrojnom ali fanatičnom publikom, PC&VC su sišli sa bine, da bi se ubrzo vratili na prvi bis i izveli savršen triling pesama :"Ljubav", "Gume na kotačima" i "Na putu prema dole".
I taman smo mislili da je kraj, kad evo nama i drugog bisa i još raspaljenije verzije pesme "Nogomet".
Ni pokazani egzibicionizam pojedinaca u publici nije mogao umanjiti izuzetno povoljan utisak o ovom koncertu.
Momcima svaka čast i kako reče Ripper: "Jebeno Vam hvala!".

Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketiĆ
fotografije - nebojŠa mićkoviĆ

 
 

koncerti


Svi na pod
dom omladine Beograda
06.04.10.




Sonny Vincent
Living Room
27.03.10.




Aleksandra Kovač
Dom omladine Beograda
26.03.10.




Rammstein
Beogradska Arena
20.03.10.




Ortdox Celts
Dom omladine Beograda
17.03.10.




Ana Popović
Dom omladine Beograda
14.03.10.




Vlada Divljan i
neVladina organizacija

Dom Sindikata, Beograd
08.03.10.