Fit
Livingroom, SKC
27. Novembar 2009.

28. novembar 2009.

 
 
 
  Za razliku od prošlog koncerta, održanog u Domu Omladine Beograda, kojeg je pratio priličan publicitet, večerašnji koncert grupe Fit održan je u mnogo intimnijoj atmosferi  beogradskog kluba LivingroomStudentskom kulturnom Centru. Zahvaljujući Zlatku Jošiću, voditelju programa ovog kluba uspeli smo da vidimo po drugi put ove godine naše miljenike.

Duboko u snimanju novog, povratničkog albuma, gde se već barata sa 7-12 gotovih pesama, grupa je ovaj koncert praktično održala za fanove, pred koncert koji sviraju 28.11.2009. u Novom Sadu sa Kikijem i Pilotima. Otuda i mnogo intimnija atmosfera koja je pratila ovaj nastup.
Kao predgrupa nastupila je mlada beogradska grupa Sintezija.
Ona je svojim viđenjem new wave muzike i vrlo energičnim nastupom  izmamila osmehe odobravanja na liciima prisutnih. Melodične i brze pesme ovog kvarteta nikog nisu ostavile ravnodušnim.




Fitovci
su kao pravi profesionalci pristupili nastupu i započeli pesmom "Rijeka" sa njihovog prvog albuma. Ređali su se sami favoriti publike :"U je", "Vrisni", "Uživaj", "Veliki grad". Kod sledeće pesme "Rock'n'Roll je kriv za sve" pevač Davor Lukas je izjavio da mu je ovo posebno draga kompozicija. Ni on kao ni Zorko Opačić- gitara, glas, Miro Tešević - bas, glas i Alen Tibljaš - bubnjevi, glas, nisu se nimalo štedeli. Tu nije bilo praznog prostora, sva četvorica su disali kao jedan. Uz poslovično harizmatičnog Lukasa, rasviranog Opačića, nasmešenog Teševića poseban doprinos je dao Alen Tibljaš izvanrednim radom na bubnjevima i iznenađujuće dobrim pratećim vokalima.




Najveće ovacije je naravno izazvalo izvođenje čuvene pesme "Mačka", gde su svi prisutni pevali sa Lukasom, a posle "Daj mi ruku" i "Bubanj" drugi vrhunac večeri je bilo unisono pevanje pesme "Telefon".

Davor Lukas
je najavio novi album i singl sa njega "Vodimo ljubav" koji se jako dobro kotira na muzičkim listama i koji je već poznat našoj muzičkoj javnosti i čije izvođenje na koncertu je prošlo u posebno emotivnom izvođenju. Nakon pesme "Novi dan (Ona dobro zna)" izveden je još jedan veliki hit grupe "Zaboravit ću sve" na opšte oduševljenje publike.

Fitovci
su napustili binu, ali na insistiranje publike vratili su se na bis i izveli pesmu "Valovi" i još jednu verziju "Mačke".
Vrela atmosfera osetila se i na bini, gde su se izvođači dobro oznojili pa je i koncert priveden kraju u 1 sat po ponoći. Na kraju svi su bili zadovoljni - i grupa i publika na ovom poštenom i dobrodošlom novom viđenju.

Fotografije sa koncerta


tekst - Slobodan vlaketić
fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti

Wovenhand
Dom omladine Beograda
25.11.09.




Johnny Winter
Dom omladine Beograda
24.11.09.




Diana Krall
Univerzalna sala, Skoplje
20.11.09.



Kanda Kodža i Nebojša
Livingroom, SKC
14.11.09.




Tom Jones
Beogradska Arena
13.11.09.




Jinx
Dom omladine Beograda
12.11.09.




Simple Minds
Beogradska Arena
11.11.09.




Underworld
Beogradska Arena
10.11.09.