03. mart 2017.

 
 
Koncert benda Autopark na Martovskom festivalu

 
  Prvi put nakon tačno 5 godina, i to tačno u dan, grupa Autopark će 1. aprila 2017. (21h) održati koncert na istom mestu: u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Za sobom imaju 4 albuma i brojne singlove - poslednji od njih, nedavno objavljeni “Isplaniraj mi dan”, najavljuje nove snimke i ovaj koncert. Koncert je deo programa Martovskog festivala – 64. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, a ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže. Redovna cena je 500 RSD, a ako na blagajni pokažete ulaznicu za filmske projekcije od 1. aprila, cena je 300 RSD.

Jedan od najvažnijih beogradskih alternativnih sastava novije generacije, Autopark je osnovan 2000. godine. Pioniri shoegaze podžanra u našim krajevima, tokom godina su usavršavali svoj visokoosećajni izraz i širili krug poštovaoca, dok nisu izgradili izuzetno vernu zajednicu koja ih stalno prati. Tokom svoje karijere nametnuli su se originalnom poetikom, sjajnim video spotovima koji je dograđuju i krajnje nepretencioznom strategijom komuniciranja sa okolinom.

Predgrupa će biti mlada grupa Hod, koja je upravo objavila debi album “Redak vazduh”. Autopark su tokom svoje karijere na ovaj način uvek predstavljali naše najtalentovanije nove grupe, te su tokom godina na ovaj način od svojih koncerata pravili male festivale, na kojima smo uvek mogli da se susretnemo sa uzbudljivim glasovima iz budućnosti naše rok muzike.

Autopark će nastupiti u sledećem sastavu:
Ognjenka Lakićević - vokal
Milan Bogdanović - bas gitara
Lav Bratuša - bubnjevi
Miroslav Cakić - klavijature
Nikola Berček – gitara

Foto - Aleksandar Zec

 
 

vesti


Wovenhand u
Beogradu i Novom Sadu
Kultni američki bend Wovenhand u okviru turneje na kojoj promoviše album "Star Treatment" nastupiće
17. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao i 18. maja u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu...