24. februar 2017.

 
 
Wovenhand u Beogradu i Novom Sadu

 
  Kultni američki bend Wovenhand u okviru turneje na kojoj promoviše album "Star Treatment" nastupiće 17. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao i 18. maja u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu. Organizator je koncertna agencija Rock Svirke.

Wovenhand su započli svoju karijeru debi albumom "Woven Hand" 2002. godine, u trenutku dok je glavni bend koji predvodi Dejvid Judžin Edvards (David Eugene Edwards) - 16 Horsepower, bio još uvek aktivan. Od oživljavanja muzike benda 16 Horsepower devedesetih godina, čiji se uticaji prepoznaju na ranijim Wovenhand izdanjima, Edvardsova muzika je zadržala svoju nebesku težinu i dalje je nastavila da evoluira. U svom sadašnjem izdanju, Wovenhand je bend koji je u potpunosti proširio moć sa teškim i inventivnim veštinama. Taj zvuk je izrazito osoben i uverljiv da se ne može odrediti čak ni sa najpopulanijim metal bendovima. "Refractory Obdurate" je album iz 2014. godine benda Wovenhand na kome istražuje bučnije korene nagoveštene na ranijim albumima.

"Star Treatment", aktuelni je osmi studijski album iz 2016. godine objavljen za nezavisnog izdavača Sargent House, koji u svom katalogu uz Wovendhand ima još bendove Chelsea Wolfe, Deafheaven, Earth, Boris, Russian Circles i druge odlične bendove. Sniman u legendarnom studiju Stiva Albinija (Steve Albini), Electrical Audio u Čikagu pod inženjerskom palicom Sanforda Parkera (Sanford Parker), koji je takođe radio i na njihovom prethodnom albumu iz 2014. godine, "Refractory Obdurate". Wovenhand bi trebalo da je poznato ime za sve one koji se interesuju za muziku šireg značenja, a naziv albuma Star Treatment ne odnosi se na neku poznatu ličnost karakterističnu za kulturnu opsesiju današnjice. Album odlikuje šire značenje i referenca na trajni interes čovečanstva u zvezdama na noćnom nebu i astrologiji. „Ovde ima mnogo slojeva, kao i uvek. Ja sam obratio pažnju na zvezde na nebu i u literaturi, a ta tema je zastupljena i na albumu.“ – rekao je Edvards.

Album Star Treatment započinje pesmom "Come Brave", koju odlikuje melodično spajanje bubnjeva i električnih gitara zajedno sa Edvardsovim rastućim vokalom. Slede pesme "The Hired Hand", "Crystal Palace", "Crook and Flail" i "Golden Blossom", sa jednostavnim ali privlačnim melodijama koje sa zanosnim refrenima dostižu spajanje rok i folk zvuka karakterističnih za sastav Wovenhand.

Muzika benda Wovenhand i tekstopisca Dejvida Judžina Edvardsa, jednog od najzanimljivijih ličnosti američke alternativne muzičke scene u poslednje dve decenije, oduvek je imala nenadmašan intenzitet. Njihov zvuk je organska mešavina neofolka, postroka, panka, alternativnog kantrija i alternativnih zvukova. Edvardsov bogat ali emotivan vokal, oduvek je bio pokretačka snaga njegove muzike, ali zanimljiva je njegova opčinjavajuća sposobnost transformianja instrumenata u uređaje mračne energije i lepote, koje mnogi ljudi smatraju relikvijama, bilo da se radi o bendžu, manje poznatim folk instrumentima iz čitavog sveta ili električnim gitarama. Sve to je sredstvo za Edvardsovo iskazivanje duhovnog. Edvardsov rad u Wovenhandu i legendarnom bendu 16 Horsepower uticao je i nadahnuo generacije muzičara širom alternativnog muzičkog sveta.

Trenuta postava benda je: Čak Frenč - gitara (Chuck French), Nil Kinir - bas gitara (Neil Keener; Planes Mistaken For Stars), Ordi Garison - bubanj (Ordy Garrison), a novi član koji se pridružio i svira klavir je Metju Smit (Matthew Smith; Crime & The City Solution).

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po promotivnoj ceni od 1300 (parter, ograničen kontigent!) i 1600 dinara (balkon) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, Zaokreta kao i u Felix Shopu (TC Sremska, II sprat, radno vreme: 12 - 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1600 (parter) i 1900 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara.

 
 

vesti


Evropska turneja Lise Hanigan kreće iz Beograda



Nakon fenomenalnog premijernog solo nastupa u regiji, irska kantautorka Lisa Hanigan se u sklopu evropske turneje, u okviru koje promoviše album "At Swim", vraća na ove prostore i nastupiće u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu i Ljubljani...