11. april 2017.

 
 
Letz Zep
Dom omladine Beograda
09.04.2017.

 
  Serija koncerata tribute bendova (Queen Real Tribute, The Doors Alive) nastavljena je u nedelju uveče nastupom engleske grupe Letz Zepp. Njihova dobra reputacija potvrđena je na koncertu održanom u Domu Omladine.

Kvartet iz Liverpula je dobro razmrdao publiku izvodivši uglavnom materijal sa prva četiri albuma grupe Led Zeppelin. Samo po jedna pesma je odsvirana sa "Houses of the Holy" ("No Quarter") i "Physical Graffiti" ("Kashmir").

Billy, pevač grupe frapantno liči na Roberta Planta. Peva visoke tonove koje sad Plant ne može da dosegne. Skinuo je i Plantovo ponašanje na sceni, no boja donjeg registra nije kao njegova. Kada uspe, to je spektakularno ("Heartbreaker") a kad u tome ne uspe, onda je to samo adekvatno ("Kashmir").

Gitarista (34 god) mi je izgledom više ličio na Joe Perryja (iz Aerosmith) ali je sasvim lepo izvodio svoje deonice (pogotovo u "Dazed and Confused" u solaži sve sa gudalom!). Mlađani basista/klavijaturista (23) je bio odličan i za basom i posebno svirajući električni klavir. Bubnjar (64) je bio sasvim solidan. Nisam ni očekivao od njega da se približi nenadmašnom Bonhamu. Njegova tačka ("Moby Dick") je sasvim lepo prošla.

Odlične su bile "No Quarter" (posebno solo na klavijaturama), bluz tačke ("Dazed and Confused", "Since I've Been Loving You") ali i "Stairway to Heaven" (svi prisutni pevali!). Naravno, izvedena je i čuvena "Whole Lotta Love".

Na bis su izveli početak "When the Levee Breaks" ali su brzo prešli na "Rock'n'roll". Takođje su izveli i malo dužu verziju "Immigrant Song". Poslednju numeru su započeli sa "The Rain Song" ali su potom prešli na vrlo emotivnu verziju "Baby I'm gonna leave you".

Preko dva sata nastupa oduševili su publiku i samo je ostalo pitanje zašto nisu svirali "All My Love", "Trampled Underfoot" i još neke iz kasnijeg perioda rada Zeppelina?


tekst - slobodan vlaketić
PROMO FOTO MH CONCERTS letz zep

 
 

koncerti


Michelle Gurevich (Chinawoman)
Dom omladine Beograda
18.03.2017.
Luna
Mikser House Beograd
31.03.2017.
 

Letz Zepp set lista

Good times
Heartbreaker
Misty Mountain Hop
Since I been lovin you
No Quarter( sa solom basiste )
Dazed and Confused (solo gitariste sa gudalom)
Kashmir
Help (zezali se!)
Moby Dick (bubnjarev solo)
Tangerine (samo pevač i gitarista)
Stairway to Heaven
Black Dog
Whole lotta love

Bis:
When the levee breaks/ Rock'n'roll
Immigrant Song
The Rain Song (samo početak)
Baby I'm Gonna Leave You