Partibrejkers
Hala sportova Novi Beograd
03. mart 2012.

05. mart 2012.

 
 
 
  Jedna od najznačajnijih grupa jugoslovenskog i srpskog rock’n’rolla velikim slavljeničkim koncertom pred prepunom (i previše punom!) Halom Sportova na Novom Beogradu obeležila je 30 godina postojanja. Procene su da je tu bilo više od 5000 duša iz Beograda kao i iz svih drugih delova Srbije.

Grupa Partibrejkers, koja je svoj debi album objavila davne 1984. godine, započela je nastup baš pesmama sa te ploče, "Ako" i "Noć". Odmah zatim usledio je "Zemljotres" (dobar opis celokupne atmosfera na koncertu!). Cela hala je disala sa Canetom, Antonom i ostalima iz grupe. Cane je tokom nastupa, koji je obuhvatio pesme iz svih perioda njihove karijere, garnirao izjavama “Pozdravite mame i tate, oni su OK samo su malo sjebani”, ”Znojimo se, volimo se” i ”Idemo dalje”.



Svirajući "Lobotomiju", "Ćutanje" i "Žurim" još su više zakuvali atmosferu, a onda je krenula serija brilijantnih kompozicija, počevši sa onom koju su "mislili da neće da sviraju, jer joj je nešto falilo". Sve se orilo stihovima “Kupio sam prsten, kupio sam pušku, jedno od ta dva, baciću u reku” ("Prsten"), a Cane je nastavio sa "Putem", "Hiljadu godina", "Daleko od očiju" i "Noćas u gradu".
Atmosfera u parteru je proključala, krenula je prava “šutka” a Partibrejkersi su krenuli još žešće izvevši "Rođen loš", "Hipnotisana gomila", "Kreni prema meni", "Ono što pokušavam" finiširajući ultimativnim kredom grupe "Hoću da znam" sa antologijskim stihovima “Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj”.



Posle "Molitve" usledila je pauza, a onda su se vratili i izveli “Mesečevu kći”, "Kako je teško živeti bez tebe", "Dugo te nema" i "Ona živi na Brdu". Pa opet povratak prvom albumu i čuvenom rock standardu "Stoj Džoni".
E, kad je na red došao "Ulični hodač", pomerile su se sve granice. Izuzetno dobro izvođenje ove pesme pokazalo je koliko grupa zna, ume i može!
Rečima “Ja sam ulični hodač, nećeš me više videti, ćao!”, završen je bis. Pomislili smo da je to sve, ali bend se vratio i izveo predivan bluz "Najbolje se putuje (kad se putuje sam)".



Cane
je imao samo reči hvale za prisutne, a i publika nije ništa manje pokazivala svoje oduševljenje i odanost Partibrejkersima.
Bilo je veliko zadovoljstvo i čast prisustvovati ovom koncertu na kome su prisutni pokazali da našu zemlju, naš grad i publiku ne zanimaju samo Ceca i Jeca, već da u njoj živi i kuca jedno "veliko, neuzastavljivo i nesebično Rokenrol srce”!

P.S. Kao predgrupa Partibrejkersima nastupio je alternativni dvojac Multietnička atakcija, jedan od trenutno najzanimljivijih domaćih bendova, čijem koncertu iz organizacionih razloga nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo.

Fotografije sa koncerta

tekst - slobodan vlaketić
foto & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Pips Chips & Videoclips
Dom omladine Beograda
24.02.2012.




Fit
Atom Live
16.02.12.




Jinx
Dom omladine Beograda
14.02.12.




TBF
Dom omladine Beograda
27.01.12.


Pekinška patka
Dom omladine Beograda
29.12.11.




Massimo Savić
Sava centar
22.12.11.




Eva Braun
Dom omladine Beograda
17.12.11.




Električni orgazam
Dom omladine Beograda
09.12.11.




Hladno pivo
Hala sportova Novi Beograd
02.12.11.