21. februar 2020.

 
 
Kontakt 2020 - Paraf, Obojeni Program i Artan Lili

 
  Paraf, Obojeni Program i Artan Lili velikim beogradskim koncertom obeležavaju 40 godina Novog talasa u okviru Kontakta 2020 u Klubu DRUGSTORE, 21. marta 2020. u 22:00.

Muzički program ovogodišnjeg Kontakta, koji se dešava od 18. do 21. marta 2020. u znaku je proslave 40 godina Novog talasa.

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku; drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu; treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju...

Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturno umetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još uvek neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija.

Poslednjeg dana Kontakta, u subotu, 21. marta u 22:00, u beogradskom klubu Drugstore nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima: riječki Paraf i novosadski Obojeni Program, kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao - grupa Artan Lili.

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u klubu Drugstore, dostupne su na Tickets.rs, GigsTix prodajnim mestima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i posredstvom DD Tickets prodajne mreže, i to:

Promotivni kontigent: 1.000 dinara
Redovna cena: 1.200 dinara
Na veče koncerta: 1.400 dinara

 
 

vesti


Tricky 29. aprila u Beogradu!




Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 29. aprila (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda. Trikijevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a "20,20"...