01. novembar 2019.

 
 
"Šansa" Ide Prester

 
  Nakon 15 godina rada u raznim muzičkim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester se najzad odlučila na samostalni put. Posle singla "Šansa" u najavi je i njen prvi solo album.

„Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena  i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo! Jako se veselim ovom novom početku. U pripremi je album za koji sam napisala svu muziku, tekstove, a i izdaću ga sama, pod svojom etiketom.“

Ida je uvek bila svestrana i zanimali su je različiti muzički pravci, stoga je i postavila različite muzičke projekte, koji komuniciraju sa različitom publikom. Ali muzika koju sada sluša, kako kaže, je nežnija, suptilnija, što se odrazilo i na muziku koju stvara. Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od njenih aduta, a svaki tekst priča svoju neobičnu priču. 

Prvi singl se zove "Šansa", za koju je aranžman i produkciju uradio Voja Aralica. Govori o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile.

Pesmu "Šansa" prati i neobičan, šareni spot snimljen u sportskoj
dvorani. Angažovano je 25 plesača i Ida se prvi put okušala u baletskim pokretima. "Vrlo minimalno, htjela sam više, ali su mi nakon prve probe rekli da samo sjednem na krevet, oni će sve" - kaže Ida kroz smeh.

Ida Prester je za svoj prvi spot okupila žensku ekipu. Rediteljka spota je Maja
Uzelac, scenaristkinja Ana Rodić, a koreografiju je radila Dunja Jocić, naša
nagrađivana koreografkinja s amsterdamskom adresom.

Kada uporedi nove pesme sa Lollobrigidom, Ida kaže:"Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma. Nakon sat vremena nastupa Lolle, oznojite se kao nakon tri sata kardio treninga u teretani. Uz Lollobrigidu skačete, a uz Idu ćete lagano plesati."

Foto - Aleksa Vitorović

 
 

vesti


Novi spot benda Tindersticks
Kultni bend Tindersticks, koga očekuje koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, objavio je novi singl i spot "Pinky In the Daylight" sa predstojećeg albuma "No Treasure But Hope"....