07. decembar 2018.

 
 
Opera "Služavka Gospodarica" premijerno u KC Pančevo

 
  Operosa i Kolarac u okviru Young@Opera projekta danas započinju turneju u Srbiji nakon već održanih u Bugarskoj i Crnoj Gori ranije ove godine. Turneja će početi izvedbom opere Služavka Gospodarica u Kulturnom centru Pančeva večeras od 20h. Ulaz za mlađe od 18 godina je slobodan.

Mladi umetnici imaće priliku da iskažu svoje talente pančevačkoj publici, jer cilj Young@Opera projekta i jeste podsticanje i promocija mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmeni kultura. Više o tome na sajtu Operose - operosa.org.

Operu režira mladi ali već iskusni reditelj iz Beograda Vladan Đurković, dok je mentor na projektu dirigent Predrag Gosta. Gudački kvartet Operosa Strings predvodiće bugarin Milen Apostolov uz pratnju pijanistkinje Bojane Radivojević, dok je za scenografiju zadužena Magdalena Vlajić, a za kostime Lina Leković.

Zanosnu Serpinu igraće Petra Radulović dok će se u ulozi Uberta oprobati Igor Andrić i Božidar Boškilov. Nema uloga Vesponea pripala je glumcima Nikoli Ranđeloviću i Vladimiru Tešoviću.

Osim Pančeva, mladi tim umetnika nastupaće i u sledećim gradovima:
8.12. Od 20h - Šabačko pozorište - Šabac;
9.12. Od 20h - Narodno pozorište Sombor - Sombor;
13.12. Od 20h - Kolarčeva Zadužbina - Beograd;
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KC Pančeva, dok je ulaz za mladje od 18 godina besplatan.
 
 

koncerti


E-Play
Dom omladine Beograd
2
4
.11.2018.
Proslava godišnjice rada jedne grupe dobar je povod za slavljenički koncert. To nam je priredio sastav E-Play sinoć u Domu omladine (Sali Amerikana) obeleživši 20 godina postojanja...