06. decembar 2018.

 
 
Poznata satnica PRIS Toxic Weekend festivala

 
  Predstojećeg vikenda, tačnije u petak, 7. decembra i u subotu, 8. decembra, biće održan PRIS Toxic Weekend festival u pančevačkoj Apolo dvorani, a sada je poznata i satnica festivala.!

U petak, 7. decembra, peto izdanje će otvoriti bend Warmonger nastupom koji će otpočeti u 20 časova, Cigla in d vugla će nastupiti u 20 časova i 35 minuta, Brat u 21 čas i 20 minuta, Quasarborn će se na bini naći u 22 časa i 20 minuta, dok će poslednji bend prvog dana, Suffering’s The Price, nastupiti od 23 časa i 20 minuta.

U subotu, osmog decembra, prvi će na binu izaći Bednici u 20 časova, zatim Znoj u 20 časova i 45 minuta, Keni nije mrtav će na bini biti u 21 čas i 30 minuta, Hurleur će nastup otpočeti u 22 časa i 30 minuta, dok će PRIS Toxic Weekend festival zatvoriti Terrier nastupom od 23 časa i 30 minuta.

Organizator je za sve posetioce obezbedio autobus koji će voziti za Beograd nakon završetka festivala, kako prvog, tako i drugog dana. Autobus koji prima 60 putnika će sačekati posetioce festivala ispred Apolo dvorane, a zatim ih odvesti do Trga republike u Beogradu. Cena autobuskog prevoza iznosi 200 dinara. Ukoliko bude bilo potrebe, autobus će se vratiti po još jednu turu putnika.

Cena jednodnevne ulaznice u pretprodaji iznosiće 300 dinara, dok će cena dvodnevne biti 500 dinara. Pretprodajna mesta su portirnica Doma omladine Pančevo i beogradski pab Cigla & Krigla. Ulaznice takođe možete nabaviti kontaktiranjem PRIS portala putem broja telefona 065 4165 323. Cena karte na ulazu u Apolo dvoranu iznosiće 350 dinara po večeri.


UČESNICI FESTIVALA

Brat je prvog dana novembra objavio album Imamo li problem. Na Toxic Weekend festival dolaze dan uoči promocije albuma u rodnom Užicu.

Terrier je privukao simpatije publike još pre prvog koncertnog događaja, koji je bio realizovan baš na PRIS Stage-u, čemu svedoči odlična posećenost prilikom promocije albuma Muzika za porniće.

Suffering’s The Price karakterišu ih spori, niski i do samog pakla teški rifovi. Sviraju hardcore/beatdown, a do sada su izdali album Ćele kula (Skull Tower). Pesma po kojoj su prepoznatljivi široj publici je Moj svet.

Bednici su nastali krajem 2017. godine, kao tročlani sastav. Konstantno rade na autorskom materijalu i boljoj uvežbanosti. Bend je nastupao u nekoliko klubova u Beogradu, a nijedan nastup nije prošao nezapaženo.

Energični hardcore punk bend Cigla in d vugla postoji od 2011. godine, a nakon kraće pauze ponovo su koncertno aktivni i veoma željni kontakta sa publikom. Oni se vraćaju na Toxic Weekend festival nakon dve godine, a sa bine će odašiljati brze i žestoke pesme sa jakim motivacionim porukama.

Keni nije mrtav je nakon samo nešto više od godinu dana aktivnog rada stekao poštovanje kako publike, tako i kritike. Beskompromisnom i ozbiljnom izvedbom brzo su se visoko pozicionirali na listi mladih snaga pank scene, a u subotu, 8. decembra, prisutnoj publici predstaviće i tri sveža singla koja su snimljena i koja će biti publikovana u narednom periodu.

Quasarborn je beogradski technical thrash metal bend. U maju su publikovali debitantsko izdanje The Odyssey To Room 101 koje su promovisali na evropskoj turneji nedavno okončanoj nastupom u krcatom klubu Doma omladine Beograda. Premijerni nastup na PRIS Toxic Weekend festivalu biće prilika da još jednom promovišu izdanje koje se smatra jednim od najboljih na regionalnoj metal sceni u poslednjih nekoliko godina.

Pank četverac iz Negotina, Hurleur, u Pančevo donosi kako numere sa albuma prvenca Ja!, tako i sveže pesme koje će u narednom periodu biti objavljene. Željni kontakta sa publikom daće sve od sebe da podignu atmosferu druge večeri energičnom izvedbom.

Warmonger je mladi thrash metal sastav iz Pančeva koji je svojim utegnutim sviranjem legendarnih obrada Metallice, Slayera i Kreatora već osvojio mlađu publiku po rodnom gradu, te će ovo biti prilika da svojim energičnim nastupom otvore prvo veče PRIS Toxic Weekend festivala, kao i da predstave autorski materijal na kom rade.

Znoj postoji od 2016. godine, a ova petorka je trenutno veoma aktivna kada su u pitanju živi nastupi. Sviraju autorsku muziku, a u Apolo dvoranu se vraćaju nakon nešto manje od dva meseca.
 
 

koncerti


E-Play
Dom omladine Beograd
2
4
.11.2018.
Proslava godišnjice rada jedne grupe dobar je povod za slavljenički koncert. To nam je priredio sastav E-Play sinoć u Domu omladine (Sali Amerikana) obeleživši 20 godina postojanja...