16. mAJ 2018.

 
 
Počinje glavni program Ring Ring festivala 2018.

 
  Festivala u Srbiji ima mnogo, ali malo je festivala u potpunosti posvećenih novoj i drugačijoj muzici. Najdugovečniji je beogradski Međunarodni festival nove muzike RING RING, koji će ovog maja doživeti 23. izdanje.

Dvadesettreće izdanje festivala Ring Ring je započelo promotivnim koncertom u Studentskom kulturnom centru u ponedeljak 14. maja, a nastavljen je sinoć koncertom berlinskog trija Sawt Out u Studiju 6 Radio Beograda.

To je bio sjajan uvod za glavni program festivala koji će svake večeri od 17.do 20. maja omogućiti ljubiteljima jazza, improvizacije, etno zvuka i savremene muzike da uživaju u dvostrukom koncertnom programu. Već u četvrtak će se po prvi put u Beogradu predstaviti mladi novosadski sastav Dragon's Fuel, koji će ove večeri pojačati italijanski gitarista Alberto Miorin, a nakon njih veterani improvizacije, švajcarski kvartet OM.

Od džez i fri džez majstora domaćoj publici će se ponovo predstaviti Livio Minafra, Ken Vandermark i Paal Nilssen-Love, a posebna poslastica su svetske premijere zajednički nastup naše pevačice Svetlane Spajić sa Livio Minafrom, te duo pijanistkinje Marine Džukljev sa bubnjarem Aronom Portelekijem. U Kulturnom centru Grad, festival Ring Ring, u saradnji sa Bad Music For Bad People, organiizovaće kasnovečernji nastup trija Dirtmusic, da bi se publici omogućilo da stigne na sve zanimljive koncerte te večeri.

Organizator najavljuje iznenađenje za poslednje veče festivala, kad će nastupiti trio Širom iz Slovenije i luksemburški duo Nataša Grujić i Steve Kasper. No, sudeći po interesu publike, ona je već odlično obaveštena i karte za 20. maj se najbolje prodaju.

Glavni program festivala:

17.05 – SKC, 20h
Dragon’s Fuel with Alberto Miorin (Srbija/Italija)
OM Quartet (Švajcarska)

18.05 – SKC, 20h, Night of the solos
Burkhard Beins (Nemačka)
Livio Minafra (Italija) + gost Svetlana Spajić (Srbija)

19.05 – SKC, 20h, Night of the duos
Marina Džukljev & Aron Porteleki (Srbija/Mađarska)
Ken Vandermark & Paal Nilssen-Love (SAD/Norveška)

20.05 – SKC, 20h
Širom (Slovenija)
Nataša Grujović & Steve Kaspar (Luksemburg/Srbija)

Karte i kompleti su u prodaji u Kafeu SKC-a. Cena ulaznica za koncerte u SKC-u je 400 dinara po večeri, osim za koncert 19. maja, koji je 500 dinara, dok komplet iznosi 1300 dinara.

18.05. OffRing Ring u KC Grad, 23h
Igralom (Srbija)
Dirtmusic (Australija/SAD/Turska)

Karte za ova dva koncerta su u prodaji u KC Grad i ne ulaze u komplet karata.

 
 

koncerti


Yo La Tengo
Dom omladine Beograda
12. maj 2018Ira Kaplan je bio tačno ispred mene na bini i bio je "mrtav" ozbiljan. Tek posle nekoliko pesama obratio se publici i najavio da će prvi deo koncerta biti tih a drugi glasniji. Takođe je naglasio da bend postoji od 1984.godine i da im je izgleda trebalo 34 godine da dođu u Beograd!