12. januar 2018.

 
 
Sara Renar i Ana Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada

 
  Jedna od lokacija na kojoj će Fondacija Novi Sad 2021 proslaviti doček 7526. godine je i Kulturni centar Novog Sada. U klubu Tribine mladih, 13. januara od 23 časa nastupiće dve trenutno najaktuelnije kantautorke iz regiona, Sara Renar (Zagreb, Hrvatska) i Ana Ćurčin (Beograd, Srbija). Ulaz je slobodan.

Sara Renar je mlada regionalna zvezda, koja je do sada objavila 3 studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina”. Za nekoliko dana pojaviće se na vinilu njeno novo ostvarenje “Gdje povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP "Jesen". Njen treći studijski album pod imenom "Tišina" je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu IMPALA - Evropski album godine. Pored toga što je postala ljubimica publike, Sara je poznata i po tome što je jako cenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima poput Darka Rundeka i Zorana Predina.Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla je u Moskvi, a sada živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.  U januaru 2016. godine objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”. Ana Ćurčin je tokom prethodne godine nastupila sa svojim pratećim bendom na EXIT festvalu i održala je fantastičan solistički koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Bila je specijalni gost popularnom američkom bendu Cigarettes After Sex i učestvovala je u prestižnim pozorišnim predstavama - "Svedobro", "Ja često sanjam revoluciju" i "Crvena ljubav", u kojima je bila i akter i autor muzike. U novoj godini na ESNS 2018 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu,  jedini predstavnik Srbije biće Ana Ćurčin sa bendom Changes.

 
 

vesti


Festov DEMO FEST
bliži se kraju
Festov DEMO FEST bliži se kraju – osam bendova raspoređenih u dve polufinalne večeri boriće se za finale, koje je zakazano za utorak, 23. januar u 21h!