21. decembar 2017.

 
 
Oproštaj od Kulturnog centra REX

 
  »Ring Ring« se od Kulturnog centra REX oprašta koncertom 27. decembra (20h) na kome će nastupiti najpre bečlijka Jelena Popržan, sa svojim solo programom, a zatim domaća grupa The Cyclist Conspiracy. Ulaz je besplatan.

Kulturni centar REX se seli iz prostorija u Jevrejskoj 16, u kojem se od 1995. godine odvijao izuzetno bogat program – muzički, filmski, plesni, debatni... Najdugovečniji na ovom, sada već kultnom mestu je muzički festival »Ring Ring«, koji je do danas izbrojao 22 izdanja, sa više od 160 koncerata u samom Reksu.

»Ring Ring se od Reksa oprašta koncertom 27. decembra na kome će nastupiti najpre bečlijka Jelena Popržan, sa svojim solo programom, a zatim domaća grupa The Cyclist Conspiracy. Ulaz je slobodan.

Kompozitorka, violistkinja i pevačica Jelena Popržan je dobro poznato ime domaćoj publici, iako već godinama živi i stvara u Austriji. Imali smo priliku da čujemo sve njene sastave, počev od dua Catch-Pop String-Strong na otvaranju festivala Ring Ring 2013, preko trija Sormeh na Etno Fusion Festu 2014 i Madame Baheux 2016. na Todo Mundo festivalu. Isključivo sveženski bendovi!

Sad je došao red na njen solo nastup, koji već nekoliko godina gleda i sluša publika u Evropi, a kod nas će ovo biti prva prilika za to. Kao i uvek, veselo, otkačeno, na granici žanrova. Jelena je višestruki dobitnik austrijskih world music nagrada; sa svojim grupama je nastupala na 4 kontinenta. Najnoviji projekat, star tek nekoliko meseci je duo sa Damirom Imamovićem.

O bendu The Cyclist Conspiracy se sve više priča. Ne samo zbog zvučnog imena, već i zbog beskompromisnog pristupa i muzike koja je se ne da lako žanrovski odrediti, dok su uticaji na njihov kreativni izraz toliko brojni i kompleksni da zahtevaju angažovanje tima etnologa, filozofa, etnomuzikologa, putopisaca, kulturologa.

Sajklisti se ne boje mnoštva, pa im dodavanje novih članova ne predstavlja problem. Dok je pevačica Svetlana Spajić višestruki učesnik Ring Ring festivala, ostatak tima je muzički sazrevao u Rexu. Ovom prilikom predstaviće nam svoju složenu kosmologiju u devetočanom sastavu.

Kulturni centar REX (Jevrejska 16), sreda, 27. decembar 2017. u 20.00.

 
 

vesti


Body Count u Beogradu!Legendarni američki hip-hop metal bend Body Count nastupiće 18. juna (21:00) 2018. godine u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, u okviru koncertnog serijala "Arsenal Fest predstavlja..."