14. decembar 2017.

 
 
Solo koncert Direktora posle više od 10 godina!

 
  Kultna beogradska pank grupa Direktori održaće ove zime samostalni koncert, prvi put nakon više od jedne decenije! Nastup je zakazan za 29.decembar u 22h u klubu Fest u Zemunu.

Grupa Direktori je formirana u proleće 1989.godine, a prvi nastup su imali u maju 1991. na festivalu u Novom Sadu. Već na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama (,,Bando crvena” je napisana 9. marta 1991.), što im je značajno otežalo medijski proboj, zbog rigorozne kontrole režima. Često su u novinama bili objavljivani članci sa negativnom konotacijom direktno upereni ka njima, ali je to samo ubrzalo proboj ovog benda kod publike. 1992. godine su svirali na studentskim protestima i Vidovdanskom saboru. Na Gitarijadi u Zaječaru 1992. godine su po glasovima žirija bili u finalu, ali su diskvalifikovani bez objašnjenja. Debi album "Čistićete ulice" snimili su u oktobru iste godine. Narednog meseca su na smotri Brzi bendovi Srbije dobili nagradu za spot godine, a pesma ,,Skinhedi skankuju” je objavljena na kompilaciji koju je radila jedna nemačka diskografska kuća, kao pregled ska dostignuća iz celog sveta. Početkom 1996. godine su snimili verziju pesme,,Ide voz” koja je objavljena na kaseti navijača fudbalskog kluba ,,Crvena zvezda”. Takodje, radili su i muziku za film ,,Geto”. Ukupno su izdali četiri albuma: "Čistićete ulice", "Lesli se vraća krući", "Evo vam ga" i "UA direktori".

Deset godina nakon albuma "UA", ovaj kultni beogradski punk bend vratio se na scenu. Njihov prvi nastup nakon duge pauze napunio je Dom omladine na Belgrade Riot festivalu prošle godine. Nakon toga, imali su još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa (Singidunum fest, Bedem fest, Koncert godine u Novom Sadu).

Prednovogodišnji nastup u Festu biće za Direktore prvi solo koncert nakon više od decenije i zbog toga ga nipošto ne treba propustiti! „Direktori vam žele da uradite nešto lepo za sebe i one koje volite." kaže frontmen Nebojša Drakula i dodaje: "Mi želimo da se ponovo družimo sa ljudima koji su nas slušali, a vala i mnogo više podelimo sa svima koji žele da dodju 29.decembra u klub Fest u centar Zemuna".

Kao predgrupa na ovom koncertu sviraće grupa Mister No.

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest i u Felix Shop-u (TC Sremska) po ceni od 800 dinara. Na ulazu u klub, cena ulaznice biće 900 dinara.

 
 

vesti


Body Count u Beogradu!



Legendarni američki hip-hop metal bend Body Count nastupiće 18. juna (21:00) 2018. godine u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, u okviru koncertnog serijala "Arsenal Fest predstavlja..."