28. novembar 2017.

 
 
Tribina: Pola veka Korta Maltezea

 
  U sredu, 29. novembra 2017. (18:00) u Domu omladine Beograda u okviru ciklusa tribina: „Stripovi za sve!” tema će biti jedan od omiljenih avanturističkih strip junaka - Korto Malteze, sa kojim nas je pre pola veka upoznao Hugo Prat.

Organizacija: Dom omladine Beograda i IK Darkwood
Učestvuju: Pavle Zelić (pisac i scenarista) i Nikola Dragomirović (novinar i kritičar).
Moderator tribine je Milan Jovanović (urednik u Darkwoodu).

Prošlo je 50 godina od onog trenutka kada smo prvi put sreli Korta Maltezea. Tada je bio vezan za improvizovani splav i ostavljen na milost i nemilost Pacifiku i suncu. Ko je tada mogao slutiti da je to jedan od najelegantnijih avanturista kog literatura poznaje. Pola veka kasnije Korto je i dalje sa nama, a njegovo je prisustvo možda značajnije nego ikad.

Novembarska tribina biće šesta u ciklusu razgovora i događaja na temu devete umetnosti, pod naslovom „Stripovi za sve!”, koje izdavačka kuća Darkwood priređuje u saradnji sa Domom omladine Beograda, svake poslednje srede u mesecu.
 
 

vesti


Krista Bel dolazi u BeogradZvezda najnovijeg serijala Twin Peaks i muza Dejvida Linča, talenovana muzičarka, glumica i model - Krista Bel (Chrysta Bell), nastupiće u KC "Grad"-u 30. novembra (21h), sa svojim bendom, u okviru aktuelne jesenje turneje...