portret

 
 

Intervju - Ljubiša Jovanović, Katabazija

Pre nekih godinu dana kruševačka Katabazija je uzburkala andergraund scenu Srbije svojim prvim video singlom Maldororovo pevanje, jasno pokazujući da je post-punk vizantijske provenijencije dobio još jednog, veličanstvenog stegonošu ...(nastavak)

Intervju - Baba Zula

Posle četiri godine, Baba Zula, psychebelly spektakl iz Turske, ponovo će nastupiti u Beogradu u okviru drugog World Music Festivala Todo Mundo. Iskoristili smo ovu priliku da sa Muratom Ertelom, sazistom i jednim od osnivača  benda prodivanimo ...(nastavak)

Kulturna revolucija je neophodna!

Ovo je izjavio Branko Radaković, muzičar, kompozitor, pesnik, režiser, slikar, nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi koji svojim delovanjem daje primer kako se u ovim teškim vremenima može ostati svoj i biti kreativan...(nastavak)

Intervju - Pekinška patka

Jako je dobro što i samo pominjanje imena
Pekinške patke u ljudima izaziva beslovesnu radost i dobru emociju tako da nam je posao sasvim lak i nemamo nikakav problem da ostvarimo očekivanja koja su uvek, naravno, velika ...(nastavak)

Intervju - Toby Driver

Prilikom nedavnog gostovanja Kayo Dot u Beogradu, iskoristili smo priliku da uradimo intervju sa Toby Driver-om (Kayo Dot, maudlin of the Well, Tartar Lamb). Toby nam je pričao o svom poslednjem albumu i tragičnim okolnostima koje su ga pratile ...(nastavak)

Intervju - Milan B. Popović

Beogradski novinar i pisac Milan B. Popović nedavno je objavio novu zbirku poezije pod nazivom "Na kori integralnog hleba i olovci", koja se pojavila u izdanju "Narodne knjige". Nakon zbirki "Molitva tetoviranog srca" (2006) ...(nastavak)

Intervju - Marissa Nadler

Marissa Nadler je verovatno jedna od najupečatljivijih figura novog američkog folka – kantautorka nesvakidašnjeg talenta, usamljenica koja plete predivne snove od ljubavi i smrti, sirena pastelnih dubina i najdublje čežnje ...(nastavak)

Intervju - Trey Spruance, Secret Chiefs 3

Secret Chiefs 3 će u okviru svoje evropske turneje nastupiti u Livingroom-u SKC-a 9. maja ove godine. U ekskluzivnom intervjuu, Trey Spruance, šef tajnih šefova, otkriva nam magiju giallo muzike, govori o prijateljstvu sa John-om Zorn-om ...(nastavak)

Thom Yorke - Radiohead

Kako je jedan ružnjikavi Britanac sa fakultetskom diplomom iz engleskog i lepih umetnosti, “the tree hugger”, vegan i ljubitelj Noama Čomskog stigao na mesto na kom su njegovi nevaljali, lepuškasti prethodnici bili koju deceniju ranije? ... (nastavak)

Echo and the Bunnymen

12.10.2009. Wolverhampton Wulfrun Hall.
13.10.2009. Manchester Ritz
14.10.2009. Glasgow Barrowlands
15.10.2009. London Roundhouse.
Ali prvo… 19.09.2009 Jelen Live , Beograd...(nastavak)

Mark E. Smith - The Fall

1990. grupa The Fall izdaje Extricate i 16.04.1990. svira u beogradskom SKC-u. Koncert je oduševljeno primila  prepuna sala  i to se smatra jednim od najboljih koncerata održanih u tom protoru. Mark je tad bio u depresiji i neraspoložen, a posle koncerta ... (nastavak)

Joe Bonamassa - Gitarski Heroj Novog Milenijuma

Karijera Joea Bonamasse počela je veoma rano. Gitaru je počeo da svira sa 4 godine, već u sedmoj godini ovladao je Stevie Ray Vaughanovim  tonom i frazama, a u desetoj ga je primetio BB King. “Mogućnosti  ovog klinca  su neverovatne. Jedinstven je”... (nastavak)

Enki Bilal

Bilal je poreklom naš čovek, pravo ime mu je Enes Bilalović. Rođen je 1951. godine u Beogradu, otac mu je iz Bosne a majka Čehinja. Porodica se 1961. preselila u Pariz. Odlučivši da tamo žive, Bilaloivći su skratili prezime a Enes je postao Enki... (nastavak)

Jazz Portreti - John Coltrane

U jednon nedavnom intrvjuu McCoy Tyner je posvedočio da su on i John Coltrane prva dva jazz muzičara koji su potpisali za Impulse! Bilo jew to početkom 1961. i vrlo brzo posle toga ova kuća je za većinu avangarednih free-jazz-era druge generacije postala... (nastavak)

 
   
 

koncerti


Kultur Shock
Dom omladine Beograda
08.12.2013.Kultur Shock zvuče kao neumorna mašina za šivenje muzike, ne staju nijednog trenutka i još više dižu uzavrelu atmosferu odmerenim izletima u improvizaciju, dok se istok i zapad ljube strastvenije nego što je Loša ikad mogao da pretpostavi...


Stray Dogg / Ti
Dom omladine Beograda
06.12.2013.Prvog decembarskog prohladnog petka oraspoložila su nas dva benda, Stray Dogg i Ti, čiji su nastupi privukli mnogo mladog sveta i čija muzika ima sve više poklonika...