10. april 2019.

 
 
Repetitor objavio spot za pesmu "Ekspedicija"

 
  Beogradska grupa Repetitor objavila je novi spot za pesmu "Ekspedicija", koji je snimljen tokom jedne od mnogobrojnih evropskih turneja.

Ovaj tročlani alternativni rok sastav poznat je po tome da svira veliki broj koncerata širom regiona, ali i po Istočnoj i Zapadnoj Evropi, a stigli su čak i do Rusije i Kine. Bilo je i logično da jednu od turneja ovekoveče videospotom.

,,Kako retko uopšte spavamo kod kuće, hteli smo da zabeležimo taj život na točkovima", kaže gitarista i pevač benda Boris Vlastelica.
,,Spot je sniman pre nekoliko godina kada smo putovali Istočnom Evropom. Kadrovi u 'Ekspediciji' zabeleženi su u Varšavi, Berlinu, Krakovu, Lincu, Beču, ali i u gradićima poput Breclava ili Trenčina koji se nalaze u Češkoj i Slovačkoj. Te turneje koje su 'dan za danom' su vrlo zabavne ali i izuzetno naporne: malo se spava, dosta putuje, što se i vidi na našim licima u spotu... Od toliko vremena provodenog zajedno uvek se dešava neko novo ludilo i glupiranje koje je naš drug Nikola Hajduković lepo 'uhvatio', pored same atmosfere na koncertima", priseća se Boris putešestvija na koje su poveli Nikolu i njegovu staru "Sony" kameru, koja je i dokumentovala sve što može da se vidi u novom spotu.

Kadrove je pažljivo probrala i dinamično izmontirala Mina Nenadović.

Repetitor spotom za pesmu ,,Ekspedicija" najavljuje novu turneju koja počinje u Beogradu, 12.aprila, u Centru za kulturu ,,Imago", gde će nastupiti kao gosti Fijuk sajma nezavisnih izdavača. Već dan nakon toga su u Rijeci, a onda i širom Evrope, koju će tokom leta preći uzduž i popreko:

12. april - Beograd, Fijuk sajam, Imago CUK (RS)
13. april - Rijeka, Pogon Kulture (HR)
18. april - Sarajevo, Jazzbina (BiH)
19. april - Tuzla, Palma (BiH)
20. april - Đakovo, Rock bar King (HR)
26. april - Sv. Jurij ob Ščavnici, Jurjevo je (SI)
27. april - Pula, Prvi Maj Geri festival (HR)
10. maj - Bačka Topola, Jail Piano Bar (RS)
16. maj - Ljubljana tour, Gromka (SI)
17. maj - Ljubljana tour, Gala Hala (SI)
18. maj - Ljubljana tour, Orto Bar (SI)
24. maj - Ćuprija, Paradox (RS)
25. maj - Kruševac, AKC Gnezdo (RS)
26. jun - Nurnberg, Kantine (DE)
27. jun - Larz. Fusion festival (DE)
28. jun - Chemnitz, Lokomotiv (DE)
29. jun - Riegsee, Raut Oak Fest (DE)
05. jul - Kostanjvica na Krki, FKK (SI)
06. jul - Ankaran, Študent (SI)
26. jul - Sućuraj, Tam Tam Festival (HR)
18. avg - Sástó, Fekete Zaj Fesztivál (HU)
22. avg - Berlin, Pop-Kultur Festival (DE)

Foto: Nikola Hajduković

 
 

koncerti


Bob Mould

Columbia Theatar, Berlin
09. mart 2019.



Kad se negde krajem oktobra pojavila najava za novi album Bob Moulda u vidu vesele i živahne naslovne numere "Sunshine Rock", a nekih mesec dana kasnije i najava turneje, zaigralo srce potpisnika, koji ceo život čeka priliku da vidi jednog od omiljenih...