15. mart 2018.

 
 
EYOT na velikoj turneji po Rusiji

 
  Bend Eyot iz Niša, autori najprodavanijeg domaćeg džez albuma Innate , izdanje Metropolis Music/Metropolis Jazz 2017, polaze na turneju od Moskve do dalekog Sibira.

Muzički sastav Eyot održaće u Rusiji jedan za drugim 15 samostalnih koncerata u periodu od 20. marta do 3. aprila ove godine. Ovo je četvrti put da sviraju u Rusiji, a broj gradova u kojima su tamo nastupali nakon ove turneje brojaće impozantnih dvadeset i pet.

Ruski mediji ih najavljuju kao jedan od najautentičnijih evropskih instrumentalnih sastava, sastav intelektualne i emotivne muzike čiji živi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Između ostalog održaće nastupe u najvažnijim ruskim džez klubovima u Moskvi, Ufi, Novokuznjecu, filharmonijama gradova Krasnojarsk i Abakan, velelepnom predsedničkom centru Boris Jeljcin u Jekaterinburgu, književnom klubu u Voronježu, skrivenim gradovima iz doba SSSR-a, nuklearnim centrima Dubna i Železnogorsk kao i u najvećoj biblioteci u Sibiru u gradu Novosibirsk, gde inače nije nikada ranije održan koncert bilo kojeg muzičkog sastava.

 
 

vesti


Lee "Scratch" Perry
ponovo u Beogradu!




Posle 16. godina čekanja, beogradska publika ponovo će moći da vidi Lee "Scratch" Perry-a u nedelju, 1. aprila (20h) u SubBeernom Centru. Društvo će mu praviti Mad professor...