01. novembar 2017.

 
 
Psihomodo Pop objavili "Live Unpljugd 2 Gavella"

 
  Na novom izdanju "Live Unpljugd 2 Gavella" na dva CD-a i DVD-u su snimci nastali na trodnevnom 'unpljugd' spektaklu održanom u zagrebačkom pozorištu "Gavella" tačno 20 godina posle prvog pojavljivanja na istom mestu.

Ovo luksuzno opremljeno izdanje donosi najveće hitove Psihomoda u akustičnom izdanju, što je pod originalnim nazivom ‘unpljugd', već godinama uspešan live alter ego benda.

Trodnevni koncerti održani pre dve godine u "Gavelli" rasprodati su vrlo brzo po puštanju ulaznica u prodaju. I to je samo potvrdilo kultni status zagrebačkih rokera. Osim stare publike, Psihomodo Pop je novim hitovima kao što su 'Donna', 'Bejbi' ili 'Ona ludo pati' (sa poslednjeg studijskog albuma 'Čiribu, čiriba') pridobio i nove, mlađe generacije, a na ovim koncertima i te su pesme premijerno i vrlo uspešno doživele 'unpljugd' tretman.

'Natrag u garažu', 'Telegram Sam', 'Ramona', 'Kad sam imao 16', 'Frida' su žestokim rifovima digli publiku na noge i bili uvertira u ostatak večeri. Na sceni su uz Psihomodo bile i odličan hor Mozartine, a utisak je pojačala osiječka glumica Ivana Vukičević sa marionetom – Tužnim lutkom. Elegantan dizajn omota i deo fotografija uradio je beogradski autor Borislav Pešić Blagoja. Uz njegove, na omotu su i fotografije Tomislava Jagara.

Svirku su sva tri dana odlično upotpunili prateći vokali - Napalm Djevice Nove Generacije (Tena Vodopija, Mateja Mihovec, Martina Geber i Petra Kožar), zajedno sa duvačkom sekcijom koju su činili Darko Sedak Benčić (truba), Oliver Ereš (saksofon), Mario Magaš (truba) i Ivan Mučić (trombon).

Bombastična petorka: Davor Gobac (gitara, vokal), Tigran Kalebota Tigi (bubnjevi), Smiljan Paradiš Šparka (bas, prateći vokal), Vlatko Ćavar Brada (gitara, prateći vokal), Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature, harmonika, udaraljke) su uverili da, kao retko koji bend na sceni, ne zvuče ništa manje žestoko u akustičnom izdanju nego u električnom. Snimak koncerata na dva CD-a i DVD-u to potvrđuje.

 
 

koncerti


Nick Cave & The Bad Seeds Kombank Arena
28.10.2017.Sećam se odličnog nastupa 2008. godine u Beogradskoj areni kada je Cave ispunjavao muzičke želje našoj publici i bio sam uveren da tako izuzetan koncert ne može da ponovi. I nije ga ponovio. Sinoćnji koncert je bio još bolji!