31. oktobar 2017.

 
 
Vračar Rocks obeležava 23 godine bez Milana

 
  Vračar Rocks će tradicionalno i ove godine, 3. novembra (21h) u Božidarcu, obeležiti sećanje na Milana Mladenovića koncertom autentičnog EKV tribute benda - grupe KRUG.

Milan Mladenović (21.09.'58 - 05.11.'94) je ostao simbol jednog vremena, autentični predstavnik zdravog rokenrola, koji se izrodio iz nezdravih društvenih i političkih okolnosti. Milan i EKV su simbol mnogih generacija, a sećanje na njega ne bledi.

Tradicionalno, Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac i ove godine novembarski program započinje upravo koncertom koji slavi lik i delo Milana Mladenovića i grupe EKV, koncertnog autentičnog EKV tribute benda, grupe Krug. Nastup je zakazan za petak, 3. novembar.

Mnogo je tribute bendova koji svoj rad posvećuju grupi EKV, ali jedan je zvanični EKV tribute. Grupa Krug već duže od decenije osvežava sećanje na uvek aktuelne pesme EKV-a, a među članovima ovog sastava su i oni koji su upravo sa Mladenovićem delili binu.

,,U centru za kulturu ,,Božidarac,, održaćemo koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VDa, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo . Nastupe doživljavamo kao privilegiju - da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kažu članovi grupe Krug.

KRUG su:
Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u ovaj bend došao 1991. godine i svirao na albumima ,,Dum dum" i ,,Neko nas posmatra", kao i na live albumu ,,Kao u snu",
Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima ,,Neko nas posmatra" i ,,Kao u snu", kao i na velikom broju živih svirki u to vreme,
Nemanja Dašić, vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri,
Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, takođe član beogradskih Vampira.

Publiku Božidarca u petak, 3. novembra, za nastup grupe Krug, zagrejaće Vrane kamene. Ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), po pretprodajnoj ceni od 500 dinara, dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 700 dinara.

 
 

koncerti


Nick Cave & The Bad Seeds Kombank Arena
28.10.2017.



Sećam se odličnog nastupa 2008. godine u Beogradskoj areni kada je Cave ispunjavao muzičke želje našoj publici i bio sam uveren da tako izuzetan koncert ne može da ponovi. I nije ga ponovio. Sinoćnji koncert je bio još bolji...