23. oktobar 2017.

 
 
Otvoren box office XX1. Jazz Festa 

 
  Danas u podne u festivalskom centru XX1. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2017 u Domu policije otvoren je box office i počela prodaja ulaznica za sve koncerte ovogodišnjeg festivala.

Box office će raditi svakim radnim danom od 12.00 do 20.00 a publika festivala moći će kupiti ulaznice po pretprodajnim cenama za ukupno 21 koncert koji će biti organizovan od 31. oktobra do 5. novembra.

Dom policije ove je godine festivalski centar Jazz Festa s obzirom da će ukupno 19 koncertnih programa biti organizivano u sali Doma policije a dva koncerta u Sarajevskom ratnom teatru.

U sedmici festivala, od 30. oktobra do 5. novembra, radno vreme box officea će biti od 12.00 do 23.00, a ulaznice za programe koji će biti organizovani u Sarajevskom ratnom teatru moći će se kupiti i u SARTR-u pola sata pre koncerta, u slučaju da do koncerta ulaznice ne budu rasprodane.

"Jazz Fest je u periodu od 2000. do 2005. godine svoju glavnu festivalsku scenu imao u Domu policije, a 12 godina kasnije vraćamo život i muziku u Dom policije. Tokom šest dana festivala ponovno ćemo ugostiti vrhunske umjetnike i organizirati vrhunski producirane koncerte u odličnom koncertnom prostoru Doma policije"
, izjavila je Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa Sarajevo.

Osim u box officeu u Domu policije na adresi Tina Ujevića broj 1, ulaznice po pretprodajnim cenama i dalje se mogu kupiti na web stranici www.jazzfest.ba. Za dodatne informacije otvorena je i info linija Jazz Festa 033 550 481.
 
 

vesti


Mathieu Amalric gost
XX1. Jazz Fest Sarajevo
Francuski glumac i reditelj Mathieu Amalric dolazi na XX1. Jazz Fest Sarajevo na kojem će predstaviti svoj dokumentarni film "John Zorn 2010-2017". Javnosti najpoznatiji po upečatljivoj ulozi u filmu "Grand Budapest Hotel"...