20. oktobar 2017.

 
 
Stigli su Turisti! 

 
  Boško Mijušković - Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, član ritam sekcije supergrupe Škrtice, oživeo je Turiste!

Osim što je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze... baš kao i turisti na proputovanju.

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom... čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojo će svaki slušalac želeti da se vrati. Opet. I opet. I opet...

Turisti se sa svetom upoznaju debi singlom "Levo ili desno".
A svet će Turiste moći da upozna na zajedničkom koncertu, koji će održati sa grupom Ti 9. decembra u Domu omladine Beograda.

Foto - Marija Strajnić

 
 

vesti


,,Sreća celog sveta” -
novi spot grupe Mravi
Grupa Mravi upravo je objavila videospot za novi singl "Sreća celog sveta", koji ujedno najavljuje album "Na ivici čovečanstva". Izlazak je planiran na proleće - i to u CD i LP izdanju.