16. oktobar 2017.

 
 
Gitarista Nikola Stajić ponovo u Beogradu

 
  Nakon pet godina, domaća publika ponovo ima priliku da čuje mladog gitaristu Nikolu Stajića, koji je nedavno diplomirao na čuvenom Berklee koledžu, 19. oktobra u Domu omladine Beograda (Sala Amerikana). Koncert počinje u 20:30.

Ovaj nastup u Domu omladine ujedno je i priprema svetske turneje kao i najava novog studijskog albuma koji će biti izdat do kraja ove godine.
Ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Doma omladine.

Inspirisan džez harmonijom, improvizacijom, neparnim ritmovima i perkusivnim sviranjem akustične gitare, Nikola Stajić nam svojim jedinstvenim muzičkim stilom i gitarom dočarava čitav bend. Nikolin repertoar za solo gitaru sastoji se od autorske muzike, poznatih gitarskih kompozicija i obrada poznatih standarda.

Nikola je nedavno diplomirao na čuvenom Berklee koledžu za muziku u Bostonu, gde je imao prilike da saradjuje i uči od najboljih svetskih muzičara kao što su : Mick Goodrick, Danilo Perez, Victor Wooten, John Knowles, Tim Miller, Tom Stein, Kim Perlak, Larry Baione, I mnogih drugih. Na domaćoj sceni Nikola je imao prilike da nastupi sa Big Bendom RTS-a, Vasilom Hadžimanovim, Markom Djordjevićem, Dadom Topićem, a u decembru 2016. godine nastupao je sa Amirom Medunjanin i Bojanom Zulfikarpašićem u Sava Centru.

U svetu gitare postao je čuven odnos našeg mladog gitariste i njegovog dugogodišnjeg mentora Tommy Emmnuela, kao i to da je Tomijeva prva ručno pravljena gitara sada u Nikolinim rukama. Naša publika će imati jedinstvenu priliku da čuje baš tu gitaru, napravljenu od strane legendarne australijske firme Maton, modela TE (Tommy Emmanuel), a serijski broj gitare je 001. Nikola i Tomi će uskoro ukrstiti gitare i krenuti zajedno na turneju po Americi, gde će Nikola predstaviti svoj novi album.

Bitno je napomenuti da je Tommy Emmanuel podržao Nikolino školovanje u
Americi nagradivši ga predsedničom stipendijom za koledž. Nakon prve godine
osnovnih studija, Nikola postaje stipendista Delta Fondacije, zahvaljujući kojoj je diplomirao.

 
 

vesti


Grupa Ti 9. decembra
u Amerikani
Beograđani i gosti prestonice proslaviće zajedno sa grupom Ti petogodišnjicu rada. Ovaj duo nastao je kao odgovor na čestu nemaštovitost i predvidljivost rok scene. Nadovezujući se na rad talentovane grupe Petrol, koja joj prethodi...