18. septembar 2017.

 
 
James Blood Ulmer prvi put u Sarajevu

 
  James Blood Ulmer, legendarni je američki jazz i blues gitarista, koji će publiku XX1. Jazz Festa Sarajevo svojim solo koncertom 4. novembra odvesti na putovanje kroz vreme, nazad u davna vremena delte Mississippija, ali i napred, u svet free jazz improvizacije i “harmolodičnog” bluesa.

Ovaj američki gitarista i vokalista zadivljujućeg baritona, već pet decenija dugu karijeru je započeo sedamdestih godina u New Yorku, sarađivao je sa Artom Blakeyem, Paulom Bleyem i Ornetteom Colemanom, već decenijama eksperimentiše u free jazzu, soulu, be-bopu i rocku a poslednjih godina predan je bluesu.

Magazin Rolling Stone proglasio ga je “najoriginalnijim gitaristom nakon Jimija Hendrixa”, a Detroit Free Press ga je nazvao “divlje originalnim gitarističkim herojem”.

Ulmerova briljantna tehnika muziciranja u kombinaciji sa privlačnim vokalom, na sceni dočaravaju autentičnu atmosferu bluesa koja slušaoce ne ostavlja ravnodušnim.

Koncert američkog umetnika biće održan u Domu policije 4. novembra, a ulaznice se po pretprodajnim cenama mogu kupiti ili rezervisati na www.jazzfest.ba.
 
 

vesti


The Residents ponovo
u Beogradu!
Preko četrdeset godina The Residents se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok band....