15. jun 2017.

 
 
Jazz u Grockoj

 
  U okviru programa »Muzička bašta«, koji u Grockoj već godinama uspešno organizuje Centar za kulturu Grocka, i ovog leta će publika imati priliku da vidi i čuje umetnike iz Evrope.

Predivni ambijent dvorišta Rančićeve kuće, postaje svakog petka mesto gde se gročanska, smederevska i beogradska publika susreće sa muzičarima, koji oduševljeni mestom i ambijentom, pružaju svoj maksimum, bez obzira na to koliko publike ima ispred njih. Ovogodišnji program je otvorio beogradski sastav E-Play, a tokom juna, jula i avgusta će u okviru Muzičke bašte, čiji program je podržan od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, nastupati muzičari u raznim žanrovima, od rok, world, do jazz muzike. Ove godine se u programu ističe program jazz koncerata.

Domaće umetnike će predstavljati grupa Naked iz Beograda, 8. jula. Ovaj sastav je prosto eksplodirao u poslednje dve godine, nastupali su na čak 3 kontinenta. Muzičku baštu će ove godine obogatiti i nastupi dva evropski značajna benda, kvarteta Canarro iz Budimpešte, koji izvodi mađarsku verziju gypsy swinga, a koji nastupa 23. juna.

Među ljubiteljima jazza svakako najveću pažnju izaziva ponovno gostovanje kvarteta Cortex iz Norveške. Oni su prošle godine oduševili publiku na završnoj večeri Ring Ring festivala, a dobili sve pohvale svetske kritike za nove albume. Na ovoj turneji sa njima, kao bubnjar nastupa Paal Nilssen Love, sigurno najzaposleniji bubnjar današnjice, koji je već u više navrata sa raznim sastavima nastupao u Beogradu.  Nastup grupe Cortex je poslednjeg petka u junu. 30., sa početkom u 20.30.

Svi koncerti u okviru Muzičke bašte imaju besplatan ulaz.

 
 

vesti


Howe Gelb 20. juna u DOB-u
Howe Gelb, harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand, nastupiće 20. juna u Domu omladine Beograda i predstaviti pesme sa nedavno objavljenog albuma "Future Standards"....