10. jun 2017.

 
 
Anathema objavila novi album

 
  Čuveni engleski sastav Anathema objavljivanjem jedanaestog studijskog albuma pod nazivom “The Optimist” (izdavač - Kscope) hrabro je kročio na nove teritorije ambijentalnog i progresivnog rokenrola.

U okviru turneje na kojoj promoviše novi album grupa Anathema održaće koncert 23. oktobra u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertne agencije Rock svirke. Ispred njih nastupiće uticajni francuski post metal bend Alcest.

Najbrži obožavaoci još uvek mogu kupiti ulaznice po promotivnoj ceni od 2.200 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Regularna cena u pretprodaji iznosiće 2.600 dinara, a na dan koncerta 3.000 dinara.

Bend Anathema koju predvode Braća Daniel i Vincent Cavanagh, zajedno
sa Johnom Douglasom (bubnjevi), pevačicom Lee Douglas, basistom
Jamiem Cavanaghom i Danielom Cardosom (bubnjevi/klavijature) nastupiće u punom sastavu (grupa je 2013. godine svirala kao trio u akustučnom izdanju). Kao goste na njihovom koncertu videćemo sastav Alcest, koji će prvi put nastupiti u našoj zemlji.

Naslov novog albuma “The Optimist” na dobar način opisuje beskopromisnu i neustrašivu posvećenost Anatheme autorskom radu još od formiranja 1990. godine. Bend je od samih početaka kontinuirano evoluirao: od svoje rane andergraund death i doom metal faze, pa sve do zvezdanih trenutaka progresivnog/ambijentalnog rock benda koji ne poznaje granice. Povratak ove grupe sa novim izdanjem, jednim od najmračnijih albuma zanimljivog naziva, donosi neočekivanu muziku koja će iznenaditi i dobro upućene obožavaoce.

 
 

vesti


Howe Gelb 20. juna u DOB-u




Howe Gelb, harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand, nastupiće 20. juna u Domu omladine Beograda i predstaviti pesme sa nedavno objavljenog albuma "Future Standards"....