27. maj 2017.

 
 
Monday Blues u DOB-u

 
  U ponedeljak 29. maja od 20:30 počinje serijal opuštenih, laid-back bluz koncerata u holu Doma omladine Beograda, i to nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić bas i glas, te Bojan Vulin gitara i glas. 

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa (Robert Johnson, Elmore James, Peter Green između ostalih) ovaj Monday Blues dvojac otvara ciklus bluz programa sa kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan i centalni hol DOB-a kao aktivni programski prostor.

Prvi nastup Monday Blues dvojca, 29. maja od 20:30h biće održan na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a do kraja juna svakog ponedeljka (5, 12, 19. i 26. jun) koncerti će se odvijati u Glavnom holu DOB! Ulaz je besplatan!

Kad je u pitanju beogradska bluz scena, njena duga i slavna tradicija u velikoj meri je vezana upravo za Dom omladine Beograda. S pravom se može reći da su baš kroz njegove prostorije prošle sve generacije naših muzičara iz ovog žanra – taj nemerljiv doprinos razvoju ovog zvuka, potvrđen je i u novijim vremenima brojnim klupskim bluz koncertima na kojima su se publici predstavila kako nova, tako i stara, proverena imena.

Bluz je temeljna muzička forma iz koje proizlaze skoro sve druge forme popularne muzike, i kao takav predstavlja i formulu za najbolju zabavu, posebno na kraju najdužeg radnog dana. U maniru najboljih njuorleanskih klubova, glavni party čuvamo za ponedeljak i za one odabrane, poručuju iz DOB-a.

 
 

vesti


Howe Gelb 20. juna u DOB-u
Howe Gelb, harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand, nastupiće 20. juna u Domu omladine Beograda i predstaviti pesme sa nedavno objavljenog albuma "Future Standards"....