18. maj 2017.

 
 
Kralj iz Gane nastupa u Kulturnom centru Rex

 
  King Ayisoba, jedan od najzanimljivijih muzičara iz velike afričke države Gane, nastupiće sa svojim sastavom u Beogradu, u subotu 27. maja, u Kulturnom centru Rex (20h).

Ovaj pevač i svirač na tradiionalnom žičanom instrumentu koji se zove kologo je jedno od najaktuelnijih imena na world music sceni. Njegov novi album “1000 Can Die” je pre mesec dana objavljen za Glitterbeat, koji je nekoliko godina uzastopno biran za najboljeg world music izdavača u svetu, a u toku je velika evropska turneja ovog petočlanog sastava. Poput drugih afričkih velikana i King Ayisoba će vas svojim ritmovima naterati na ples, istovremeno svojim tekstovima isporučujući poruke važne za Afriku i narode koji žive na “crnom” kontinentu.Na novom albumu, koji je već zaposeo vrhove world music lista, kao saradnici se pojavljuju i Lee Scratch Perry, Orlando Julius i drugi. No, kod afričke muzike, ništa se ne može uporediti sa živim nastupom i energijom kojom se muzičari predaju na bini.

Iste večeri pre kralja iz Gane nastupiće Zea, pevač i gitarista čuvene grupe The Ex, koja je već više puta oduševila beogradsku publiku.

Prodaja karata za koncert u Rex-u počinje 19. maja. U pretprodaji će ulaznice koštati 500 dinara, a na dan koncerta će ulaznice biti 600 dinara. Organizatori koncerta su Udruženje Ring Ring i izdavačka kuća Ammonite Records.

 
 

vesti


Koncert Ane Ćurčin
u Domu omladine
Ana Ćurčin, kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja 2017. u Domu omladine Beograda. Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi...