17. maj 2017.

 
 
Festival Poezika 2017

 
  U petoj godini postojanja, povodom svog prvog malog jubileja, festival Poezika koji promoviše umetnost pevanog stiha u Novom Sadu (9. i 10. jun, Kulturni centar) predstavlja umetnike čija poezija i muzika poslednjih godina menjaju region nabolje, baš kao i festival Poezika.

U potrazi za odgovom koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost pomoći će pesnici i muzičari Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans. Koncert će održati i sastav Stray Dogg koji je postao omiljeni bend publike u regionu poslednjih godina. Videćemo film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu. Florian je predstavljen na brojnim festivalima uključujući i čuveni u Kanu u Francuskoj, The Earth Day Film Festival u Americi, kao i SCENECS u Holandiji.Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, provešće nas kroz magični svet pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.Ove godine festival ima veliku čast i privilegiju da predstavi velikana kao što je muzičar i producent Chris Eckman, frontmen grupe The Walkabouts i suvlasnik izdavačke kuće Glitterbeat Records, koji tri godine za redom dobija prestižnu internacionalnu nagradu Womex za najbolju izdavačku kuću. Chris će na radionici otkriti tajne zanata muzičke produkcije i zainteresovane uputiti koji su koraci do dobrog izdavača i svetske prepoznatljivosti.Naravno, i ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti posebnih aktera koji se biraju putem konkursa. Njihovi koncerti otvaraju festivalske večeri, a na odluku ko će nastupiti možete i sami uticati javnim glasanjem na strani Magazina Poezika.Svi programi festivala Poezika, koji će se održati 9. i 10. juna u Kulturnom centru Novog Sada, su besplatni.

 
 

vesti


Koncert Ane Ćurčin
u Domu omladine
Ana Ćurčin, kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja 2017. u Domu omladine Beograda. Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi...