16. maj 2017.

 
 
Wovenhand u Beogradu i Novom Sadu

 
  Čuveni američki bend Wovenhand održaće koncert u sredu, 17. maja, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a dan kasnije, u četvrtak, 18. maja, posetiće i Novi Sad (Firchie Think Tank Studio).

Dejvid Judžin Edvards (David Eugen Edwards), jedan od najznačajnijih autora američke alternativne scene, dolazi u Srbiju sa svojim bendom Wovenhand nakon 6 godina pauze u organizaciji koncerte agencije Rock svirke. Zahvaljujući koncertima koji su pre intezivno spiritualno putovanje nego običan muzički događaj, u našoj zemlji ima gotovo božanski status.

O svom muzičkom odrastanju i uticajima Dejvid kaže: “Pevao sam u crkvi u dečjem horu. Najpre sam svirao violinu, pa onda klavir i potom bubnjeve, dugi niz godina... da bih konačno otkrio gitaru. Kultura Indijanaca je oduvek uticala na mene na toliko mnogo načina tokom mog života. Da znate da baš jeste. Kada sam stvarno počeo da slušam i tragam za muzikom, dohvatio sam se odmah najtežih stvari. Ne samo iz roka, mislim, već i iz svih drugih oblika muzičkog izražavanja. Od drevne indijanske do starovremske muzike sa planina, sa kojom sam najbliži, pa sve do afričke, ciganske, persijanske i istočno-indijske. Baš sve sam slušao, u stvari. Uvek sam tražio i voleo ono što nazivaju tradicionalnom muzikom, sa svih strana Zemlje, iz svih ljudskih plemena i na svim jezicima.”

Intervju u intergralnom obliku, koji su sa Dejvidom Judžinom Edvardsom uradili Dragan Ambrozić i Zorica Kojić, možete pročitati u sutrašnjem (sreda) broju dnevnog lista Danas.

Kao predgrupa na oba koncerta nastupiće bend Wacky Blues Professors iz Ljubljane, koji su ostavili fantastičan utisak na nedavno održanom Eurosonic showcase festivalu u Holandiji, gde je između ostalih svoje učešće uzeo pre tri godine i Repetitor, odakle je krenuo u svoj meteorski uspon u Evropi. Njihova muzika je eksplozivna mešavina bluesa, funka i psihodeličnog rocka.

Pre beogradskog nastupa Wovenhanda od 20 časova u holu ispred sale Amerikana biti otvorena atraktivna izložba fotografija autora Nemanje Đorđevića pod nazivom “Iskrenost”.

Nova izložba Nemanje Đorđevića inspirisana likom i delom Davida Eugena Edwardsa zvanični je (prateći) deo predstojećeg koncerta i odobrena je od strane benda. Posetioci koncerta imaće priliku da pogledaju dvadesetak radova koje je Nemanja načinio na poslednjoj balkanskoj turneji Wovenhanda, ali i fotografije iz prvobitne faze benda nastale pre 8 godina. Izložba će biti otvorena do 21. maja pa je mogu posetiti svi oni koji budu želeli i u danima nakon koncerta. Nemanja je urednik muzičkog sajta Balkanrock.com, a rok fotografijom se aktivno bavi preko deset godina. Iza sebe ima više samostalnih i grupnih izložbi.

Wovenhand u Srbiji promoviše aktuelni, osmi album "Star Treatment", koji je snimljen u legendarnom studiju Electrical Audio Stiva Albinija (Steve Albini) u Čikagu pod inženjerskom palicom Sanforda Parkera (Sanford Parker), koji je takođe radio i na njihovom prethodnom albumu iz 2014. godine, "Refractory Obdurate".

Ulaznice se za beogradski koncert mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1600 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kafića Zaokret, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), a na sam dan koncerta za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara. Za koncert u Novom Sadu se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa po ceni od 1300 dinara, a na sam dan koštaće 1600 dinara. Satnica za oba koncerta: 20h – otvaraju se vrata kluba/sale, 21h – Wacky Blues Professors, 22h - Wovenhand.

 
 

vesti


Koncert Ane Ćurčin
u Domu omladine




Ana Ćurčin, kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja 2017. u Domu omladine Beograda. Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi...