16. mart 2017.

 
 
Bajaga i Instruktori spremaju novi album

 
  Bend Bajaga i Instruktori je, u poslednje vreme, koncertno manje aktivan, ali će razlog za to, svakako, obradovati njihove fanove svih generacija. Momčilo Bajagić otkriva da - grupa sprema novi album!

„Izaći će najkasnije do kraja godine, možda i na jesen. U planu je, da pre toga, objavimo singl. Već smo uradili sedam demo snimaka. Album bi, ako sve bude OK, trebalo da počnemo da snimamo do kraja marta“, uz osmeh najavljuje Bajaga.

Sudeći po njegovim rečima, bend će na proleće početi da kombinuje rad na novom izdanju sa koncertima: “Krenućemo da sviramo, nadam se, od početka maja. Nastupaćemo, kao i uvek, po svim velikim gradovima u regionu, a naravno i po svetu” – dodaje Bajaga.

Prethodni studijski album, „Daljina, dim i prašina“, grupa je objavila 2012. Ovo izdanje mnogi ocenjuju kao najuspešnije kad je u pitanju diskografija benda u poslednjih dvadesetak godina. Najveći trag je ostavila raskošna balada „Ako treba da je kraj“, i dan danas nezaobilazna u koncertnom repertoaru, zatim zatvarajuća „Još jednom“, najduža pesma u opusu grupe, kao i „Vreme“, naslovna „Daljina, dim i prašina“...

Fotografija - Aleksandar Zec

 
 

vesti


Wovenhand u
Beogradu i Novom Sadu
Kultni američki bend Wovenhand u okviru turneje na kojoj promoviše album "Star Treatment" nastupiće
17. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao i 18. maja u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu...