10. februar 2017.

 
 
“From Israel with Love” u Mikser House-u

 
  Festival “From Israel with Love”, koji se drugu godinu zaredom održava u Mikser House-u, počinje večeras od 21h nastupom „Plesnog teatra Josija Berga i Odeda Grafa“.

Tokom trajanja festivala od 10. do 12. februara, beogradskoj publici će se predstaviti neka od najznačajnijih imena izraelske kulturne scene. Beogradska publika će tokom izraelskog vikenda moći da uživa u savremenoj igri, koncertu poznatog telavivskog gruv benda, studentskim filmovima, izložbi fotografija o bauhaus arhitekturi, radionicama za izradu nakita i naravno, sve to začini izraelskim kulinarskim specijalitetima. Ambasada Izraela će ovim festivalom obeležiti i 25. godišnjicu obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela. Ulaz na festival je slobodan.

Festival otvara „Plesni teatar Josija Berga i Odeda Grafa“, koji su od ranije poznati beogradskoj publici, a koji će izvesti svoje najnovije ostvarenje „Dođi, skači sa mnom“. Reč je o smeloj, provokativnoj i duhovitoj predstavi koja ispituje značaj umetničkog stvaralaštva u okviru izraelske političke realnosti. Ovaj koreografski dvojac saradnju je započeo 2005. godine, nakon dugogodišnjeg rada sa svetski poznatim trupama kao što su “Plesna kompanija Batševa” i “Fizički plesni teatar DV8”. Od tada grade reputaciju stvaralaštvom koje je smelo i duhovito, kombinujući veštinu fizičkog sa dinamičnim istraživanjem teatra, teksta i glasa.

Ljubitelje fank i hip-hop zvuka očekuje koncert benda Lucille Crew iz Tel Aviva. Ovaj gruv sastav koji kombinuje različite muzičke pravce uz neizostavne mediteranske zvuke nedavno je izbacio novi EP koji će beogradska publika imati prilike da čuje. Grupu predvode MC Rebel Sun iz Baltimora i producent Izzy (Isgav Dotan), a za osobenost stila zaslužna je i Gal de Paz, pevačica neodoljivog glasa.

Bauhaus centar iz Tel Aviva će se beogradskoj publici predstaviti izložbom fotografija po imenu „Očuvanje i obnova: Bauhaus i zgrade međunarodnog stila u Tel Avivu“. Tel Aviv je inače poznat i kao Beli grad, jer je prestonica bauhaus arhitekture. On čuva više od 4.000 građevina u ovom svedenom stilu, jasnih linija, koje su tridesetih godina 20. veka izgradile nemačke arhitekte jevrejskog porekla. Veliki broj njih je 2003. godine uvršten na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Za sve one koji su zainterovani za izradu nakita od šarenih mateijala, organizovane su radionice sa osobenom izraelskom umetnicom Liat Kires. Kroz prikazivanje video materijala, o svom nezaboravnom putovanju u Izrael govoriće članovi produkcijskih kuća Wonder Drifters i Tropical Life is Fun iz Beograda. Filmski program festivala čine četiri kratka, dokumentarna, studentska ostvarenja koja su rađena u okviru studije o migrantima Međunarodnog studentskog filmskog festivala iz Tel Aviva. Nakon projekcije, predviđen je razgovor sa jednom od autorki.

Gurmani će moći da uživaju u specijalitetima izraelske kuhinje koje će tokom festivala spremati Rem Herc, poznati izraelski kuvar i vlasnik beogradskog restorana “Smokvica”. Spremite se za egzotične napitke, neobične fuzije ukusa, kao i mediteranske i bliskoistočne začine koji će vas, bar na trenutak, odvesti do telavivskih kafea, restorana i pijaca.


From Israel with Love – PROGRAM


Petak, 10. februar


21-22h
  „Dođi, skači sa mnom“, Plesni teatar Josija Berga i Odeda Grafa
*Zbog ograničenog broja mesta prijave slati u inbox FB stranice Mikser Beograd  


Subota, 11. februar


12h Izložba fotografija Bauhaus centra iz Tel Aviva
 
Izložba traje do 18. februara


12-19h
  Izraelski specijaliteti kuvara Rema Herca

12-14h
 Radionica izrade nakita za mame i ćerke sa Liat Kires          
* Zbog ograničenog broja mesta prijave slati u inbox FB stranice Mikser Beograd

17-18h  Naše nezaboravno putovanje u Izrael
, projekcija video materijala

21h
    Koncert benda Lucille Crew  


Nedelja, 12. februar

12-19h
  Izraelski specijaliteti kuvara Rema Herca

12-14h
 Radionica izrade nakita za mame i ćerke sa Liat Kires                  
*Zbog ograničenog broja mesta prijave slati u inbox FB stranice Mikser Beograd

19-12h   Kratki studentski filmovi o imigrantima
 
 
 

vesti


Novi album Orthodox Celts-aObjavljen je dugo očekivani, šesti po redu, studijski album popularnog beogradskog benda Orthodox Celts pod nazivom "Many Mouths Shut", koji donosi 13 numera, šest irskih tradicionala i sedam autorskih pesama...