03. februar 2017.

 
 
“Samo Patti” u Galeriji "Polet"

 
  “Samo Patti”, veče posvećeno Patti Smith, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u Galeriji "Polet" (Cetinjska 15).

Poetsko – muzičkim programom u čast ove američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Patti Smith je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige "Seventh Heaven" (1972) i "Auguries of Innocence" (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi iz "Sakupljanja vune" (2015), u prevodu Zorana Paunovića, zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila zapravo o svačijem detinjstvu.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Jelena Grujičić, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov i Irena Raičević.

Slušaće se takođe i muzika Patti Smith, a predviđene su i projekcije delova biografskih dokumentarnihfilmova i snimaka sa njenih koncerata.
Ulaz je slobodan.

 
 

vesti


Bob Marley's Day u BožidarcuOrganizatori Vračar Rocks festivala tradicionalno svake godine u februaru obeležavaju Bob Marley's Day. U subotu, 4. februara, u Božidarcu će nastupiti najbolji regionalni Bob Marley tribute bend Dečja radost, ali i Smoke'n'Soul...