15. decembar 2016.

 
 
"Rokanje uživo" - Buč Kesidi i Mr.Rabbit

 
  Klub Rokanje i izdavačka kuća Lampshade Media predstavljaju u četvrtak, 15. decembra novo klupsko veče "Rokanje uživo" u okviru kojeg će biti održan koncert bendova Buč Kesidi i Mr.Rabbit.

Buč Kesidi je mladi levoruki pančevački rokenrol trio nastao 2012. godine. Bend 2015. godine potpisuje ugovor za izdavačku kuću Lampshade media i izbacuje mini EP pod nazivom "Španska serija" koji je zapravo uvertira u debi album "Posesivno-osuplsivni hospul". Bend je do sad svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima - Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München i drugima. Poznat je po hitovima "Jaa (imam plaan)", "Pola pet", "Stani!! Stani!!!" koji su obarali rekorde na nepostojećim top listama. Ovaj bombastični sastav čine Luka Racić, Zoran Zarubica i Alen Duš.Mr. Rabbit je alternative hip-hop/fusion koji je nastao krajem 2013. godine u Valjevu. Album prvenac objavljuju u julu 2014. godine pod etiketom beogradske izdavačke kuće Lampshade Media. U martu 2015. godine objavljuju novi singl i spot pod imenom "Magla", a drugi studijski album pod nazivom "Postmoderna Komedija" izlazi sredinom oktobra 2016. godine. Prvi put su se predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse.

Nakon toga su svirali u okviru koncerata na Zidiću koje organizuje Dom Omladine Beograda, te na festivalima u Vrnjačkoj Banji, Valjevu... Takođe, bili su deo i nekoliko live session-a, uključujući one u ATTIC studiju i na Radio Beogradu. Krajem novembra, prvi singl sa novog albuma, spot za pesmu "Manifest", doživeo je svoju MTV premijeru. Interesantna šetnja kroz žanrove je ono što ovaj bend čini jedinstvenim.

U klubu Rokanje, u Cetinjskoj 15, oba benda će promovisati svoje nove albume. Ulaz je besplatan, a koncert počinje od 20:30 časova.


 
 

vesti


Let 3 sviraju
prva dva albuma u NS i BGLegendarni riječki bend Let 3 uključuje vremeplov i samo za Novosađane (16. decembar, Klub Quarter) i Beograđane (17. decembar, Elektropionir) i svira kompletno prva dva genijalna albuma kojima su započeli svoju ludu karijeru...