25. maj 2016.

 
 
Darkstar prvi put u Beogradu

 
  Engleski sastav Darkstar u okviru turneje na kojoj promovišu svoj najnoviji album "Foam Islands" nastupiće 27. maja (21h) u Kulturnom centru Grad.

Ne dešava se baš često, tj. prilično retko se dešava da u Beogradu imamo priliku da prisustvujemo nečemu toliko koncertno aktuelnom i svežem kao što će to biti slučaj u petak 27. maja u KC Grad-u.

Engleski sastav Darkstar časopis The Guardian opisuje kao vapeći krik mladih 21. veka, radničke klase iz rodnog im Huddersfielde-a čija je budućnost više nego neizvesna. Pritom, sva ova angažovanost je umotana na momente u prelepe melodije i ambijentalne zvučne pejsaže koji vuku korene u njihovim uzorima kao što su Massive Attack ili Radiohead, dok na momente poprima glasne punk dimenzije još jednih njihovih heroja iz mladosti – sastava Sex Pistols.



James Young i Aiden Whalley svoj album prvenac "North" objavljuju za kuću Hyperdub Records, da bi se vrlo brzo priključili čuvenoj etiketi i ekipi Warp Records za koji izdaju drugi "News from Nowhere" i poslednji, treći po redu, album "Foam Islands" koji će i predstaviti u svom prvom nastupu u Beogradu.

Domaća podrška Tapan beogradski dark ambient duo koji čine rezident DJ kluba 20/44, Nebojša BogdanovićSchwabe, i Goran Simonoski, jedan od osnivača Dis-patch festivala kog publika poznaje i kao Piece of Shh, i DJ podrška kolektiva Kišobran i Feloneezy (Mystic Stylez)

 
 

vesti


Hornsman Coyote & Soulcraft uživo u DOB-u



Koncertom u Domu omladine Beograda 10. juna Hornsman Coyote & Soulcraft, jedan od najboljih balkanskih reggae sastava, započinju evropsku turneju kojom promovišu svoj novi album "Safe Planet"...