04. februar 2016.

 
 
Slavljenički koncert Horkestra u DOB-u

 
  Horkestar će koncertom u Domu omladine Beograda 6. februara (20h) proslaviti petnaest godina postojanja. Publika će slušati raznovrstan repertoar na kojem su brojne autorske pesme i obrade rok i novotalasnih bendova, na bini će im se pridružiti i brojni gosti, a cena ulaznice je 300 dinara.

Horkestar, samoorganizovani hor i orkestar iz Beograda, oformljen je jeseni 2000. godine povodom projekta TGTO, umetničke grupe Škart. U početku nazvan Horkeškart, kao asocijacija na grupu koja ga je stvorila, kasnije postaje Horkestar i nastavlja svoj život i muzički put.

Ovaj sastav se lako prilagođava novim situacijama, pritom ne menjajući svoje originalne stavove i koncept. Horkestar je zadržao deo repertoara Horkeškarta, koji se sastoji od revolucionarnih i radničkih pesama, pesama komponovanih na stihove domaćih pesnika (Vasko Popa, Stanislav Vinaver, Duško Radović), obrada pesama new-wave bendova (Šarlo Akrobata, Paraf, Dobri Isak), pridodao pesme komponovane na tekstove mislilaca (Dr. Protić, Milena Marković, Ivan Glišić) kao i autorske pesme članova hora.

Nastupa i u koncertnim prostorima i na mestima gde nije uobičajeno da hor peva – ulicama, trgovima, pijacama, domovima za nezbrinutu decu, gradskom prevozu, parkovima. Horkestar je inicijator međunarodnog Festivala samoorganizovanih horova “Svi u glas”

U subotu, 6. februara u sali Amerikana, Horkestar nastupa sa prijateljima. Svako od njih će izvesti po jednu kompoziciju zajedno sa Horkestrom i nekoliko svojih. Tako ovaj koncert predstavlja svojevrstan mini-festival alternativnih bendova i horova u Domu omladine Beograda. Uoči koncerta u Domu omladine objavili su spot za pesmu „Hej, radniče!“.

Gosti:
Daniel Kovač (Jarboli / Jesenji orkestar)
Boris Mladenović (Jarboli)
Ah Ahilej
Grupa kao takva
Duška Rajković i Vlada Živković (VIS Limunada)
Dunavski Buzukije
Hor Prrroba
Hor Praksa (Pula, HR)
DF Hor

 
 

vesti


Poznati prvi učesnici
Arsenal Festa 06




Britanski alternativni bend Skunk Anansie i kultni pankeri Toy Dolls prva su poznata imena Arsenal Festa 06 koji će biti održan 23, 24. i 25. juna u Kragujevcu....