15. januar 2016.

 
 
"Povratak zvezdanoj prašini" Bouviju u čast

 
  Svet se ovih dana oprašta od Dejvida Bouvija i odaje dužno poštovanje jednom od najvećijh umetnika popularne kulture koji je preminuo pre nekoliko dana u 69. godini. Svoj doprinos obeležavanju sećanja na lik i delo Dejvida Bouvija daće i Dom omladine Beograda programom "Povratak zvezdanoj prašini" koji organizuje tim povodom 15. janura (19h).  

U pokušaju da se zaokruži jedna od najvećih priča u istoriji pop muzike učestvovaće Slobodan Konjović i Momčilo Rajin, kao važni akteri upoznavanja naše sredine sa radom Dejvida Bouvija od njegovih ranih dana – Konjović kao muzički urednik Studija B, Rajin kao kritičar Džuboksa. Moderator razgovora u kome se očekuje i učešće publike, biće Dragan Ambrozić, rok kritičar, muzički i odgovorni urednik Doma omladine Beograda.

U nastavku programa biće prikazan film "Čovek koji je pao na zemlju", kultnog engleskog reditelja Nikolasa Rega iz 1976. godine, koji je filmskoj publici prvi put predstavio Devida Bouvija na velikom platnu. Naučno-fantastična priča o vanzemaljcu zalutalom na Zemlju, te estetika filma koja je nagoveštavala buduću estetiku Bouvijevih video spotova, učinili su ovo delo integralnim delom njegove mitologije. Smatra se filmom u kome Dejvid Bouvi najbolje izgleda i najviše zrači magijom otuđene zvezde koja pati za druge – onako kako će ga njegovi najveći obožavaoci i pamtiti.

 
 

vesti


Tricky u "Depou" 26. januara



Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 26. januara (21:00) u prostoru "Depo" u Beogradu umesto u prvobitno najavljenoj "Amerikani" Doma omladine. Zbog velikog intersovanja publike...