30. decembar 2015.

 
 
Divanhana evropsku turneju počinje u Beogradu

 
  Popularni sastav Divanhana iz Sarajeva, koji svira sevdalinke ponovo će gostovati u Beogradu, ovaj put u Dvorani Kolarčeve Zadužbine 1. marta. 

Ovim koncertom Divanhana  započinje evropsku turneju, kojom promovišu svoj novi album "Zukva". Album je nedavno za exYu prostor objavio Multimedia Music, a za svetsko tržište ga objavljuje engleski ARC Music, najagilniji izavač etno muzike poslednjih godina. Sa ovog izdanja već se rado slušaju "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo", "Da sam ptica", "Ciganka sam mala" i druge poznate sevdalinke i pesme sa Balkana.

Tokom turneje u martu i aprilu Sarajlije će održati 15 koncerata u Evropi, da bi se nakon toga vratili radi koncerata na Balkanu. Iako su, po godinama, najmlađi od svih, danas vrlo popularnih sevdah bendova, oni su već prokrstarili Evropu uzduž i popreko, a na ovoj turneji će ponovo obići neke od muzičkih metropola poput Beča, Ciriha, Frankfurta i Berlina. Publika će tokom turneje imati priliku da upozna novu, mladu pevačicu Naidu Čatić, koja se bendu priključila prošlog leta, dajući šarm i novu energiju na sceni.

Karte za beogradski koncert će biti u prodaji, odmah nakon praznika.
 
 

vesti


exKLUZivna (beo)GRADSKA žurka



Zemlja gruva i Irie FM daju garanciju za dobro funk i reggae raspoloženje na Live stage-u, kao i Nouvelle Vague domaće scene, grupa Acoustic Strings. Uroš Đurić i Srdjan Žika Todorović, anđeo i đavo prestoničke ekipe, pripremaju...