20. jun 2016.

 
 
Partibrejkers
Dža ili Bu
Stadion Tašmajdan, Beograd
18.06.2016.

 
  Slogan "Taš je naš" delovao je neodoljivo na pristalice Partibrejkersa privukavši veliki broj ljudi željnih dobrog provoda uz prave majstore rock'n'roll-a na ponovo otvorenom kultnom mestu u srcu grada.

Prvi su na binu izašli momci iz grupe Dža ili Bu. Sabljar je sa članovima svoga benda prkosio kišnom Beogradu izvodeći numere „Moj grad“, „Živeo Staljin“, „Ja sam Vip“. Svojim 45-minutnim nastupom rasterali su oblake i napravili sjajan šlagvort Canetu, Antonu i prijateljima, koji su se pojavili na sceni oko 21:30.



Izuzetan je bio osećaj naći se ponovo u (renoviranom) Tašu koji je ostao upamćen po mnogobrojnim kulturnim dešavanjima. Prezentacija novog albuma Brejkersa, "Sirotinjsko carstvo", ali i podsećanje na stare dobre hitove, svakako zaslužuju ovakav prostor, koji celoj priči daje novu dimenziju.



Sjajan kontakt sa publikom na početku i uvodni taktovi numere „Pogrešan broj“, lagano dižu adrenalin publici sastavljenoj od različitih generacija koje su se našle na istom mestu. Muzika "savršene –nesavršenosti" i čovek dovoljno hrabar da kaže ono šta misli ispunili su veče punog meseca. Nizale su se dobro poznate pesme, prava riznica hitova: „Ona sve zna“, „ Zemljotres“, „Lobotomija“, „Ćutanje“, „Put za jug“, „Srce kuca tu je“, „Noćas u gradu“, „Ono što pokušavam“, „Rodjen loš“, „Kreni prema meni“, „Svakog dana“, „Hoću da znam“, „Mesečeva kći“. Čuli smo i numere „Šta radiš“ i „Sitna lova“, sa novog albuma "Sirotinjsko carstvo".



Tri sjajna gosta koje je Cane pozvao ove večeri su zaista bili pun pogodak.
Bendu se na sceni prvi priključio Branislav Petrović Banana, koji je svojom usnom harmonikom dodatno obojio „1000 godina“. Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma u pesmi „Hipnotisana gomila“ i Koja iz Disiplin A Kitchme, u numeri „Sit gladan, gitarskim deonicama dali su svoj doprinos ovim izuzetnim kompozicijama.



Cane nije uskratio publici zadovoljstvo izlaska na bis. Bilo ih je čak dva. Na prvom bend je izveo „Sit gladan“, „Kako je teško bez tebe“, „Tajna tatina devojka“ i „Molitva“. Drugi bis je bio rezervisan za „Prsten“, „Stoj Džoni“ i „Najbolje se putuje kad putuješ sam“, numerom kojom su završili koncert. Neverovatna harizma i enrgija kojom Cane pleni definitivno su prešle i na publiku. Čak ni konfete „koje nisu bile u fazonu Partibrejkersa“ nisu narušile sjajno raspoloženje "hipnotisane gomile"! Večernja dvo i po satna doza rock'n'roll-a kultnog benda ubrojiće i ovaj nastup na Tašu u one koji će se dugo prepričavati.

tekst - vesna nerić
fotografije - stanislav milojković

 
 

koncerti


Artan Lili
Dom omladine Beograda
19.03.2016.




Dan Stuart
Antonio Gramentieri
Fernando Viciconte

Elektropionir, Beograd
25.03.2016.




Tuxedomoon
Half-Mute turneja

Dom omladine Beograda
18.05.2016.




Straight Mickey and
The Boyz

Dom omladine Beograda
21.05.2016.




Disciplin A Kitschme
Bašta SKC-a, Beograd
28.05.2016.




My Buddy Moose
NLV

Klub Elektropionir, Beograd
04.06.2016.