Kanda Kodža i Nebojša
Hornsman Coyote
Dom omladine Beograda
08. april 2010.

09. april 2010.

 
 
 
 

Kao poslednji domaći koncert u Domu Omladine, koji zbog predviđenog renoviranja pravi pauzu do jeseni, imali smo prilike da gledamo  čuvenu petorku KKN zajedno sa Hornsman Coyote-om koji su ponovo udružili snage na koncertima.

Prepuna sala Amerikana Doma Omladine, obećavala je "pakleno" veče. Kao predgrupa pojavio se bivši lider grupe Eyesburn, Nemanja Kojić, poznatiji kao Hornsman Coyote. Zajedno sa trombonistom Vukašinom i DJ Martinees Selectom jednosatnim nastupom "zapalio" je publiku svojim spojem reggae-a, dub-a i elektronike.



KKN sastav koji se ustalio zadnjih nekoliko godina i objavio dva poslednja albuma Prekidi Stvarnosti (2005) i Deveti Život (2009), Oliver Nektarijević - vokal, Nenad Pejović - gitara, Branislav Dragović - bas, Janko Mostarlić - gitara i Vladan Rajović - bubanj, pojavio se na bini negde posle 22 sata.
Vrlo raspoloženi Oliver Nektarijević je, kao i uvek, u audio i vizelnom smislu bio u centru pažnje.
Ceo bend je bio sjajan a posebno gitaristi Neša i Janko. Pesme su se ređale kao na traci - "Prekidi stvarnosti", "Deveti život", "Čaj", "Kad oživimo", "Ton po ton", "Najsvetliji dan". KKN su izveli i pesme po kojima su postali poznati, a potiču iz njihove najranije faze kao što su "Righteous", "Life", "Mediteran", "S.A.T".
Publika pristigla iz svih delova Srbije (a neki kažu i šire!) burno je reagovala na svaki odsvirani ton i na svaki Oliverov pokret. On je to znao da ceni pa je imao  vrlo zanimljive reakcije između pesama kao i sasvim uspešno realizovan stage diving na rukama publike.



U drugom delu koncerta ponovo se pojavio Hornsman Coyote sa svojim saradnicima pa su svi zajedno izveli neke od pesama Eyesburn i KKN kao i čuvenu "Get Up, Stand Up" Boba Marleya. Tu su se našle i "Right Direction", "Šafl" i "Štastopojo"
Posle dvočasovne svirke grupa se povukla sa scene, ali posle frenetičnog aplauza i dozivanja, vratila se i na  bis izvela nekoliko kompozicija uključujući i legendarnu pesmu "Priroda". Koncert su završili pesmom "Ahead There".
Sve u svemu, bio je to maestralan koncert koji je pokazao da kombinacija KKN i Hornsman Coyote funkcioniše odlično. Možemo već sad da konstatujemo da će ovaj nastup sigurno konkurisati za jedan od najboljih koncerata 2010 godine.


Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketiĆ
fotografije - nebojŠa mićkoviĆ

 
 

koncerti


Pips Chips & Videoclips
Dom omladine Beograda
07.04.10.




Svi na pod
Dom omladine Beograda
06.04.10.




Sonny Vincent
Living Room
27.03.10.




Aleksandra Kovač
Dom omladine Beograda
26.03.10.




Rammstein
Beogradska Arena
20.03.10.




Ortdox Celts
Dom omladine Beograda
17.03.10.




Ana Popović
Dom omladine Beograda
14.03.10.




Vlada Divljan i
neVladina organizacija

Dom Sindikata, Beograd
08.03.10.