Nesalomivi
Dom omladine Beograda
10. Decembar 2009.

11. decembar 2009.

 
 
 
  Beogradska grupa Nesalomivi čiji je prvi život bio tokom osamdesetih godina prošlog veka, ponovo se okupila i snimila album za "Dallas Records". Ovaj koncert je bio dobra prilika za promociju novih pesama ali i podsetnik na stare hitove.

Može se reći da je ovim nastupom grupa Nesalomivi "vaskrsla" i zakoračila u novi milenijum. Pored okupljanja 2008. godine i svirki po manjim klubovima ovo je prva svirka "većeg  profila" na svečanom otvaranju sale Amerikana (bivšeg Pogona) u Domu Omladine Beograda.
Aleksandar Đukić, Bojan Vulin i Branislav Popović izveli su 15 pesama u zvaničnom delu koncerta. Bilo je tu starih pesama kao što su "Bio sam opljačkan", "Tvoj sutrašnji drug", "Anina slika", obrade blues majstora - "Ramblin’ On My Mind" Roberta Johnsona, "Banker’s Blues" Big Bill Broonzyja ili u prepevu "Ako imaš novac" kao i nove pesme (npr. "Dani posle kiše").



Naravno najbolju reakciju, na žalost malobrojne publike, izazvale su najpoznatije pesme: ”Ja imam ideju” (gde je Branislav Popović bubnjeve svirao dlanovima) i naravno “95-52-95” koja je poslednja izvedena.
Jaka, precizna i melodična svirka nije ostavila posetioce ravnodušnim, kao ni pojava male devojčice (gitaristine kćerke) u prvom redu.
Bojan Vulin je briljirao na svojoj gitari, a Aleksandar Đukić je isijavao toliku količinu šarma koji skoro nije viđen na našim podijumima. Branislav Popović je precizno i predano držao svirku u svojim  bubnjarskim rukama.
Na bis grupa je izvela kompozicije "Tebi dajem sve" i obradu starog hita "Not Fade Away", u prepevu "Ljubav nikad neće nestati".
Zreo, melodičan, dobro uvežban i još bolje odsviran koncert pružio je posetiocima zdravu, pravu rokersku svirku, čineći kao da između poslednjeg koncerta 1989. godine i i ovog sadašnjeg, 20 godina kasnije nije prošlo toliko mnogo vremena


tekst - slobodan vlaketić
Fotografije - Nebojša mićković

 
 

koncerti


Pet Shop Boys

KC Dražen Petrović
29.11.09.




Fit
Livingroom, SKC
27.11.09.




Wovenhand
Dom omladine Beograda
25.11.09.




Johnny Winter
Dom omladine Beograda
24.11.09.




Diana Krall
Univerzalna sala, Skoplje
20.11.09.